Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde Çamurlu köyünde eşine az rastlanır bir olay gerçekleşti. Genç yaşlarından itibaren hayvancılık ile uğraşan Arslan Yılmaz (60)'ın çiftliğinde bulunan bir koyun ikiz doğum gerçekleştirdi.

İkizlerin annesi olan koyunun sütü kuzulardan birisine yetersiz gelince devreye çiftlikte yer alan bir inek girdi. İkiz kuzulardan birini emziren inek ve kuzunun halleri görünleri şaşkına çevirdi.

İkiz Doğan Kuzulara Anneliği Inek Yapıyor 11

Kuzuyu satmaya kıyamayan Yılmaz çiftliğinde yer alan 'Yazgül' isimli ineği ile kuzuyu emzirmeye çalıştı. Kuzunun kendisini emmesine müsade eden inek o günden beri kuzuyu emzirmeye devam ediyor.

İkiz Doğan Kuzulara Anneliği Inek Yapıyor 44

Her sabah ve her akşam kuzuyu emziren 'Yazgül' küçük kuzuya adeta can oldu. Kuzuda 'Yazgül' isimli ineği annesi gibi görüyor. Her yere 'Yazgül'ün peşinden gidiyor. Kuzu, inek gibi otluyor ve davranıyor.

İkiz Doğan Kuzulara Anneliği Inek Yapıyor 22

Arslan konu ile ilgili şu söyleri söyledi, “Biz de kuzulardan birini ya satarız ya da evde başka hayvanımız varsa onun sütüyle beslemeye devam ederiz. Koyunlarımızdan biri yine ikiz doğurunca, ben de birini aldım ve ineğin sütünü biberonla vermeye başladım. Sonra ineğin memesinden ağzına sağdım, bu da alıştı ve artık ineğin memesinden kendi içiyor.

Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

İkiz Doğan Kuzulara Anneliği Inek Yapıyor 33

Evin ineği ona şefkat gösterdi, biz de öyle. Hayvanlarda sevgi çok önemli. Biz evimizdeki hayvanlara çok düşkünüz; köpeklerimize, ineklerimize, kuzularımıza, onlar bize bakar biz de onları severiz. Hayvan dilinden anlayacaksın, anlarsan o da seni bırakmaz. İnek nerede otlarsa kuzu da onunla otlar. Hayvancılık sevgi ister, emek ister; geçici bir iş olamaz. Hayvancılığı sevmiyorsan bu işi yapmayacaksın". Arslan bazen ikiz doğuran koyunların bir kuzusuna bakamayabileceğini vurguladı.

Kaynak: İHA