İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel Manisa basınıyla bir araya geldi.
Yüksel, “Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay oldu. Bilginin yayılma hızı da aynı oranda arttı. Fakat buradaki hassasiyet doğru bilginin ulaşma kabiliyeti oldu. Yanlış bilgi doğru bilgiden yaklaşık 6 kat daha hızlı yayılıyor. Bu 6 katın ulaşma kat sayısı da yaklaşık 20 katına denk geliyor”


İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel Manisa basınıyla bir araya geldi. Dezenformasyon mücadeleden basın ilan kurumunun önemine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. 

izmir basın ilan (4)

BASIN İLAN KURUMU SİSTEMDEN ÇIKARTILDIĞINDA SİSTEM ÇÖKECEKTİR

Gerçekleştirdiği konuşmada Basın İlan kurumunun önemine değinen ve sistemden çıkarıldığı anda sistemin çökeceğine dikkat çeken Yüksel " Bizim basın yayın tarihimiz çok eskilere dayanıyor. Habercilik bizim için çok önemli ve ciddi yapılması gerektiğini biliyoruz. Basın ilan kurumu sistemden çıkartıldığında sistem çökecektir. İletişim Başkanlığı Cumhuriyetin büyük bir kazanımıdır. Hedefimiz Türkiye markasını güçlendirmek. İsrail-Filistin olaylarında kamuoyunu doğru aydınlatmanın ne olduğunu görmüş oldu. Başkanlık olarak günde 30 dilde haber çevirisi yaparak haber taraması yapıyoruz. Cimer dünyada örneği olmayan bir halkla ilişkiler platformudur. 2022 yılında Cimer 6,5 milyon başvuru almıştır. Dezenformasyon ile mücadele yasasında çalışmalar yapan ilk ülkelerden biri  olduk." ifadelerini kullandı.

izmir basın ilan (3)


YANLIŞ BİLGİ DOĞRU BİLGİDEN YAKLAŞIK 6 KAT DAHA HIZLI YAYILIYOR

Yüksel Yanlış bilginin doğru bilgiden yaklaşık 6 kat daha hızlı yayıldığını söyledi. Yüksel, “Türkiye’de 83 milyon internet kullanıcısı var. 83 milyonun 65 milyonu yakını sosyal medya kullanıyor. Günlük ortalama bir vatandaşın internet ile geçirdiği zaman 7 saat. 7 saatin ise yüzde 60’ı sosyal medya. Hepimiz internet ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanır hale geldik. Çünkü artık teknoloji üzerinden çalışıyoruz. Yani daktilo, yazı yazma gibi kabiliyetlerimizi unuttuk. Birçoğumuz kullanmıyoruz. Artı birçoğumuz okuma kabiliyetimizi kaybettik.  Sosyal medya kanalları üzerinden bize sunulan görmemizi istedikleri bilgileri doğrudan almış oluyoruz. Bu anlamda seçicilik uğraş gerektiren bir konu. Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay oldu. Bilginin yayılma hızı da aynı oranda arttı. Fakat buradaki hassasiyet doğru bilginin ulaşma kabiliyeti oldu. Yanlış bilgi doğru bilgiden yaklaşık 6 kat daha hızlı yayılıyor. Bu 6 katın ulaşma kat sayısı da yaklaşık 20 katına denk geliyor. Biz dezenformasyonla mücadeleye önem veriyoruz. Çünkü 100’e yaklaşık bülten yayındık bu anlamda manipülasyon kasıtlı olarak yanlış haber yayılması kurumlara ve kişilere zarar verilmesi genel olarak propaganda faaliyetleri altında çeşitli tanımlamalar yaptık. Dezenformasyon sadece İletişim Başkanlığını değil tüm gazetecileri de etkiliyor." dedi. Öte yandan Manisa'da Kültür Ve Tarım haberlerinin yetersiz olduğunu düşündüğünüde sözlerine ekledi.

izmir basın ilan (2)