Fenerbahçe'de 2. bitirilen sezonda en çok öne çıkan performanslardan birisi İrfan Can Kahveci oldu. Yıldız oyuncu geçen sezonu ligde 31 maçta 12 gol atıp 9'da asist yaparak tamamlamıştı. 

Manisa'yı Paris'te temsil edecek! Manisa'yı Paris'te temsil edecek!

İrfan Can'ın bu performansı özellikle Avrupa kulüplerinin dikkatinden kaçmamıştı. Yıldız oyuncu lig performansının Avrupa'da da 2 gol atıp 1 asist yaparak dikkatleri üzerine çeken performanslar sergilemişti.

Peki, bu sezon taraftarın gözdesi haline gelen İrfan Can Kahveci Fenerbahçe'den ayrılacak mı gibi sorulara sizler için yanıt vermeye çalışacağız.

İrfan Can Kahveci Fenerbahçe'den Ayrılacak Mı 11

İrfan Can Kahveci Fenerbahçe'den Ayrılacak Mı?

İrfan Can Kahveci'ye Avrupa'da büyük kulüplerin ilgisi olduğu basında yer alan haberler itibariyle ortada. Yıldız futbolcu için özellikle İspanyol kulübü Sevilla'nın 15 milyon euro gibi bir rakamı gözden çıkardığı düşünülüyor.

Sezon sonunu yaşadığı sakatlık nedeniyle kaçıran Kahveci için belkide en kritik olay Avrupa Futbol Şampiyonasında göstereceği performans. İrfan Can Şampiyonada bu sezon gösterdiği performansı gösterebilirse Fenerbahçe'nin İrfan'ı elinde tutması imkansıza yakın olacaktır.

İrfan Can cephesinden duruma yaklaşacak olursak; yıldız oyuncu her seferinde Fenerbahçe'de çok mutlu olduğunu söylüyor. Özellikle bu sezon taraftarlarla da arasında buzları tamamıyla eriten İrfan Can'ın sözleşme uzatmak istediği konuşuluyor. İrfan'ın Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2025 Haziran ayına kadar devam ediyor.

İrfan Can Kahveci Fenerbahçe'den Ayrılacak Mı 22

Mourinho Etkisi

Fenerbahçe'de Mourinho'nun takımın başına geçmesi camia üzerindeki tüm havayı bir anda pozitife çevirmiş durumda. Mourinho'nun takıma gelmesi ile takımdan ayrılması beklenen oyuncuların kararlarını birkez daha gözden geçirmesi bekleniyor. 

Ferdi Kadıoğlu, Szymanski, Oosterwolde, İsmail Yüksek ve İrfan Can gibi oyuncular eğer Mourinho isterse yüksek ihtimalle takımda kalacaklar. Tabii burada Portekizli teknik adamın kararı da çok önemli.

Mou genellikle fizik gücü bakımından sağlam takımlar kurmayı tercih eder. Onun için sahada son ana kadar koşmak büyük önem taşır. Fenerbahçe'de bu tip oyuncular var. 

İrfan Can Kahveci Fenerbahçe'den Ayrılacak Mı 33

İrfan Can Kahveci'de son 2 yıla kadar sahada çok koşmamakla gündeme gelen bir oyuncu iken Jesus'la başlayan gelişim İsmail Kartal ile zirve yaptı ve adeta sahada savaşçı bir orta saha edasında takılan bir Kahveci'yi bizlere gösteriyor.

Tüm yukarıda bahsettiğimiz bilgileri toplayacak olursak İrfan Can'ın takımda kalması tamamen Mourinho'ya bağlı. Mou İrfan'ın takımda kalmasını isterse Kahveci sözleşme uzatıp Fenerbahçe kaptanlarından biri olarak takımda kalacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi