Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 12 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. MGM, güçlü yağış ve rüzgar konusunda uyarıda bulundu ve hava sıcaklıklarının tüm ülkede mevsim normallerinin üzerinde olacağını belirtti. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava koşulları.

Son tahminlere göre, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğu bölgeleri, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bartın ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerin ise parçalı bulutlu olacağı öngörülüyor. Adana’nın ve Osmaniye’nin güney bölgeleri, Hatay’ın kıyı kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun batı kısmı ve Batı Karadeniz’in batısında sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olaylarına rastlanması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı

Beklenen yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının bir miktar düşeceği, ancak yine de ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde olacağı öngörülüyor.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ve zaman zaman orta şiddette esmesi bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli (30-50 km/saat) olacağı, yağış alan bölgelerde yağış sırasında ve öğleden sonra Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış bekleniyor

Adana’nın ve Osmaniye’nin güney bölgeleri, Hatay’ın sahil kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgarlar

Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege ve Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Bu durumun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önerilir.