Yıllardır birçok insanı dolandırdığı iddiasıyla bilinen Jet Fadıl geçtiğimiz günlerde yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu.

Dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada geçtiğimiz yıl 2 bin 500 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu haberin ardından hala birçok kişi Jet Fadıl kimdir diye merak etmeye devam ediyor.

Bu sorunun cevabını ve Jet Fadıl hakkındaki diğer bilgileri sizler için araştırdık.

Jet Fadil Kimdir

Jet Fadıl Kimdir?

Ülkemizde Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz yakın tarihimizdeki en ünlü isimlerin arasında geliyor. Yıllardır hakkında dolandırıcılık suçlamaları olan Jet Fadıl geçtiğimiz yıl nisan ayında 2 bin 500 yıl hapis cezası almıştı. Bu olayın ardından sosyal medyada adı sık sık geçmeye başladı ve birçok kişi Jet Fadıl kimdir sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor.

Loplu örümcek Türkiye'de bir kez daha görüldü Loplu örümcek Türkiye'de bir kez daha görüldü

Jet Fadıl, 22 Ocak 1956 tarihinde Siirt’te dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini burada tamamladı. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümüne girdi. 1980 yılında buradan mezun olarak lisans derecesini aldı. Mezuniyetinin ardından yaklaşık yedi yıl kontrol mühendisi olarak çalıştı. 1987 yılında Jet Sürücü Kursu’nu açarak ticaret hayatına atıldı.

1989’da ise kendisine Jet Fadıl lakabını kazandıran JetPa Holding’i kurdu. Bu şirket bünyesinde ev, araba ve elektrikli ev aletleri sattı ve turizm sektöründe de faaliyet gösterdi.

Jet Fadil Kimdir 3

Jet Fadıl Ne Yaptı?

Hakkında sık sık Jet Fadıl kimdir diye sorulan Fadıl Akgündüz birçok proje duyurup binlerce yatırımcı toplamasına rağmen projelerinin neredeyse hiçbirini bitirmedi. “Ünlü iş insanı” Jet Fadıl, ilk projesini 1995 yılında duyurdu. Ülkemizin ilk İslami konseptli oteli olması beklenen Caprice Gold Hotel projesine yaklaşık 28 bin kişi yatırımda bulundu.

Yedi yıldızlı olarak tanıtılan otelde 26 kat bulunması ve her katta 5 bin 500 metrekare alan bulunması planlanıyordu. İnşaatına başlanmasına rağmen Caprice Gold Hotel projesi bugüne kadar tamamlanmadı ve şu anda inşaat alanı harabe halinde duruyor.

Projenin bitmemesi nedeniyle mağdur olan yatırımcılar Caprice Gold Mağdurları Derneği’ni kurarak haklarını arıyor. Jet Fadıl, 1998 yılında Türkiye’nin ilk özel sektör destekli toplu konut projesini duyurdu. 

Bir yıl sonra 1999 yılında Türkiye’nin ilk dünya otomobilini yapmak için harekete geçti. Yaklaşık 300 milyon avroya mal olan bu proje için birçok ülkede 300'den fazla distribütörlük dağıttı. Proje kapsamında Siirt, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa'da beş adet otomobil fabrikası kurulup yılda bir milyondan fazla otomobil üretilmesi planlandı.

Binlerce kişiye istihdam sağlaması öngörülen proje hiçbir zaman hayata geçirilmedi ve yatırımcılar paralarını geri alamadı. JetPa Holding’in kurucusu ve genel müdürü olan Jet Fadıl, şirketin 600 milyon liralık mal varlığını 3 milyon liraya ablasına ve eniştesine satarak hisse sahiplerini zarara uğrattı.

Jet Fadıl, Caprice Gold projelerini hayata geçirmediği için hakkında yapılan birçok şikayetin ardından gözaltına alındı. Mahkemede nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanan Jet Fadıl 22 Aralık 2015 tarihinde tutuklandı.

Bu dönemde cezaevinden devremülk satışlarına devam ettiği iddia edildi. Jet Fadıl kimdir diye merak edilen Fadıl Akgündüz, 28 Mart 2017 tarihinde ise tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden tahliye edildi.

Daha sonra “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı” suçlamasıyla İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı. 28 Nisan 2023 tarihinde iki bin 504 yıl hapis ve 12 milyon 20 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Jet Fadil Kimdir 4

Jet Fadıl Nereli?

Kamuoyunda Jet Fadıl olarak Fadıl Akgündüz 22 Ocak 1956 tarihinde Siirt’te doğmuştur.

Fadıl Akgündüz Eşi Kim? Kaç Çocuğu Var?

Jet Fadıl kimdir diye sık sık merak edilen Fadıl Akgündüz, Birsen Akgündüz ile evlidir. Çiftin bu evlilikten üç çocuğu bulunuyor.

Jet Fadıl kimdir, nereli, ne yaptı, Fadıl Akgündüz eşi kim, kaç çocuğu var sorularını sizler için yanıtladık.

Editör: Gulce Editor