Fenerbahçe sezonu 2. sırada bitirmesinin ardından teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırmıştı. Sarı-lacivertliler yeni teknik direktör oalrak ise dünya futbol tarihine damga vurmuş hocalardan olan Jose Mourinho'yu seçti.

Mourinho ismini ilk olarak Aziz Yıldırım ortaya atmıştı. Başkan adayı olan Yıldırım Mourinho ile anlaştığını ve kazanırsa Portekizli ile çalışacağını dile getirmişti. Bu gelişmelerin ardından Ali Koç'ta Mourinho ile görüştü ve Fenerbahçe'nin yeni hocası olarak resmi imzayı attırdı. 

Mourinho bugün saat 19.00'da Ülker Stadyumunda taraftara açık bir organizasyonla imzayı atacak. Fenerbahçe yoğunluk olmaması sebebiyle imza töreni için stadın kapılarının 17.00 itibari ile açılacağını söyledi.

Mourinho Demek Kazanmak Demek

Portekizli teknik adam Jose Mourinho kariyeri boyunca Porto, Chelsea, İnter, Real Madrid, Manchester United ve Roma gibi takımlar ile sayısız başarıya imza attı.

Bordo-Beyazlıların efsane ismi aramızdan ayrıldı Bordo-Beyazlıların efsane ismi aramızdan ayrıldı

Mourinho Avrupa futbol tarihinde Şampiyonlar ligi, Avrupa ligi ve Konferans ligi şampiyonluğu elde eden tek teknik adam konumunda.

Jose Mourinho Fenerbahçe'de! 11

Mourinho Geldi Sıra Büyük Futbolcularda

Jose Mourinho sonrasında Fenerbahçe transferde de büyük oynayacak gibi duruyor. Şuana kadar sarı lacivertliler ile Lukaku, Lewandowski, Benzema, Talisca, Dybala ve Van Dijk gibi isimlerin adı anıldı.

Transferin Gözdeleri Takımda Kalır Mı?

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu, Sebastian Szymanski, Jayden Oosterwolde ve İsmail Yüksek gibi oyuncuların adları transfer dedikodularına karışmış durumda. Mourinho'nun bu oyuncularla çalışmak istemesi durumunda oyuncularında takımda en az 1 yıl daha kalmaları bekleniyor.

Jose Mourinho Fenerbahçe'de! 22

İlk Hedef Şampiyonlar Ligi

Fenerbahçe ligi 2. bitirmesinin ardından Şampiyonlar ligine 2. ön eleme turundan başlayacak. Grup aşamasına kalması için 3 tur geçmesi gereken sarı-lacivertli ekibi zorlu rakipler bekliyor. Mourinho ilk demeçlerinde Şampiyonlar ligine kalmanın öneminden bahsetmişti. 

Mourinho tecrübesi Fenerbahçe'nin Şampiyonlar ligi yolunda ki en önemli avantajlarından birisi olacaktır.

Jose Mourinho Fenerbahçe'de! 33

Taraftarlar Yeniden Motive Oldu

Fenerbahçe'de 10 yıllık şampiyonluk hasretinin ardından taraftarlarda motivasyon düşüşleri dikkat çekiyordu. Özellikle sosyal medyada Mourinho'nun gelmesi ile birlikte Fenerbahçe taraftarlarında yeniden motive olma ve başarının geleceğine dair inancın artması söz konusu.

Mourinho'nun gelişi öyle bir etki yarattı ki neredeyse Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluk bile şuan için unutulmuş ve gündemden 2. maddesi olmuş durumda.

Kaynak: Abdullah Akar