Fenerbahçe 10 yıldır ligde şampiyon olamıyor. Sarı-lacivertliler bu sezona da iyi başlasana önce Türkiye Kupasını sonra da Süper Kupa ve Avrupa'dan elendi. Ligde de liderin 6 puan gerisinde olan Fenerbahçe için bu sezonda başarısız sezonlar arasına eklenecektir.

Bu gelişmelerin ardından İsmail Kartal'ın görevine son verileceği neredeyse kesin gibi. Peki, takımın başına kim geçecek. Bir çok güçlü aday olmasına rağmen listenin başında Jose Mourinho var.

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi başta olmak üzere pek çok soruya sizler için cevap vermeye çalıştık. Şimdiden keyifli okumalar...

Kapadokya uluslararası Hike & Fly yarışmasına ev sahipliği yapıyor Kapadokya uluslararası Hike & Fly yarışmasına ev sahipliği yapıyor

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 1

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi?

Basında son günlerde çıkan haberlere göz gezdirdiğimizde Mourinho ve Fenerbahçe'nin buluşacağını görüyoruz. Şuan da kesinleşmiş bir anlaşma yok. Fakat başkan Ali Koç'un yeniden başkan adayı olacağı ve bu sefer belki de ülkeye gelmiş en iyi antröneri takımın başına getirmek istediği söyleniyor.

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi sorusuna henüz net bir cevap vermek doğru olmasa da en azından ilginin olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi sorusuna cevap verdik. Gelin birde özel biri olan Mourinho'nun hayat arkadaşını tanıyalım...

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 2

Jose Mourinho Eşi Kim? Jose Mourinho Eşi Matilde Faria Kimdir? Kaç Çocuğu Var?

Jose Mourinho çocukluk aşkı olan Matilde Faria ile 1989 yılında evlenmiştir. Matilde ile Mourinho tam 35 yıldır evliler ve örnek bir aile hayatına sahipler. İkilinin 2 çocuğu var. 

İlk çocukları 1996 yılında dünyaya gelen kızları Matilde. İkinci çocukları ise 2000 yılında hayatına gözlerini açan Jose Mari Junior. Mourinho çifti her zaman basın önünde birbirlerine olan sadakatları ile dikkat çektiler. 

Morinho her zaman hayatında ki en önemli kişilerin aile üyeleri olduğunu söylemekten çekinmeyen bir aile babası. Eşi ile Setubal yıllarında tanışan Mourinho 26 yaşında iken 1989 yılında Tami ile hayatını birleştirmişti.

Mourinho'nun eşi ve çocukları Mourinho Chelsea'ye transfer olduğundan beri Londra'da yaşıyor. Aralarında bir kez ayrılık dedikoduları çıksada Mourinho çifti tam 35 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyor.

Mourinho'nun özel hayatına da bir bakış attık. Şimdi de Portekizli teknik adamın kariyerine göz atalım.

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 3

Jose Mourinho Kimdir ve Hangi Takımlarda Futbol Oynadı?

Tam adı José Mário dos Santos Mourinho Félix bizim bildiğimiz ismi ile ise Jose Mourinho 1963 yılının 26 Ocak gününde Portekiz'in Setubal kentinde dünyaya gelmiş bir eski futbolcu ve teknik direktördür.

Mourinho Portekiz'de gerçekleşen bir devrime kadar varlıklı bir ailede büyüyen bir çocuktu. Devrimden sonra ise sadece yaşadıkları ev onların tüm servetiydi. Mourinho'nun futbol sevgisi ona profesyonel futbolcu olan babasından geçmişti.

Mourinho futbola ülkesinin takımlarından olan Belenenses altyapısında başladı. Mourinho burada gösterdiği performans ile Rio Ave'ye transfer oldu. Bu takımda babası teknik direktör iken Mourinho hem futbolculuk yapıyor hem de rakip takımları analiz ediyordu.

Mourinho'nun futbolculuk kariyeri çokta parlak olmadı ve henüz 24 yaşında iken sona erdi. Mourinho ardından futbol takımlarında tercümanlık görevi yapmaya başladı.

Mourinho Bobby Robson'un tercümanı ve yardımcısı olarak Porto ve Barcelona gibi kulüplerde görev aldı. Mourinho için asıl hedef ise teknik direktörlükte ve bu fırsat eline geçtiğinde çok iyi değerlendirdi.

Mourinho'nun kariyer girişine göz attık. Gelin birde Jose'nin hangi takımlarda görev aldığına bakalım...

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 4

Jose Mourinho Hangi Takımlarda Teknik Direktörlük Yaptı?

Mourinho'ya ilk antrenörlük görevini Benfica verdi. Burada birkaç hafta geçici olarak görev alan Mourinho asıl patlamayı ise birkaç yıl sonra yapacaktı. Mou 26 Ocak 2002'de efsane olacağı Porto'ya teknik direktör oldu.

O geldiğinde ligde çok kötü durumda olan Porto çok güçlü bir seri yakaladı ve Şampiyonlar ligine katılmaya hak kazandı. Mourinho'nun ikinci sezonu ise destansıydı. Mourinho o sezon 27 kez kazanıp sadece 2 defa yenilerek ligi Benfica'nın önünde 11 puan farkla şampiyon tamamladı ve bir de UEFA Kupası kazandı.

Fakat Mourinho ve Porto asıl destanı bir yıl sonra yazdı. Jose'nin takımı ligde bir kez daha şampiyon olurken bu kez Şampiyonlar liginde Monaco'yu finalde 3-0 yenerek kupayı kazanmıştı.

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 5

Mourinho bu muhteşem başarıların ardından 2004 yılında o dönem süper güç olma hedefi ile yola çıkan Chelsea'ye transfer oldu. Chelsea'da ilk iki sezonunda Premier Ligi kazanan Jose rekor üzerine rekor kırmayı da başarıyordu.

Özellikle çok az gol yiyen bir takım yaratan Jose aynı zamanda da kendi sahasında en uzun süre yenilgi yüzü görmeyen Avrupa takımını yaratmıştı. Jose kötü geçen bir yılın ardından Chelsea'den ayrıldı ve çizmenin yolunu tuttu.

Mourinho 2008 yılında İnter'in başına geçti.  2008-09 ve 2009-10 sezonlarında İnter ile Serie A'yı kazanan Jose asıl büyük başarıyı ise Şampiyonlar liginde gösterdi.

2010 sezonunda Chelsea ve Barcelona gibi takımları eleyerek finale kadar yükselen İnter Madrid'de Santiago Barnebau stadında Bayern Münih'i 2-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Mourinho İtalya Kupasını da kazanarak muhteşem üçleme yapan takımını Avrupa futbol tarihinde önemli bir noktaya taşımıştı.

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 6

Mourinho bu muhteşem başarılarının ardından Real Madrid'in yolunu tuttu. Burada ki görev ise belkide tarihin en iyi Barcelona'sı olan Pep'li ve Messi'li takımı geride bırakmaktı.

Mourinho 2. sezonunda bunuda başardı ve Real Madrid'i La Liga şampiyonluğuna taşıdı. Tarihin en iyi kontra atak takımı olan Madrid gol rekorları kırarak şampiyon olmuştu.

Fakat Mourinho bir daha ki sezon İspanya'dan ayrıldı ve tekrar adanın yolunu tuttu. Chelsea ile tekrar yolları kesişen Jose Chelsea'ye bir şampiyonluk daha kazandırdı.

Burada 3 sezon daha geçiren Mourinho ardından adanın bir başka büyüğü Manchester United'in yolunu tuttu. United ile 3 sezon geçiren Jose bir UEFA Avrupa Ligi kazanırkren Premier Ligde 1 kez 2. elde edebildi.

Mourinho adada birkez daha Londra'da bu kez Tottenham Hotspur ile şansını denedi. Mou burada 2 sezon geçirdi ve İtalya'ya Roma ile geri döndü.

Roma nispeten Mou'nun başarılı olduğu bir dönem denebilir. İlk sezonun da Konferans ligi kazanan Jose ve takımı ikinci sezonda ise Avrupa ligini finalde kaybetti. Mourinho Avrupa'da Şampiyonlar ligi, Avrupa ligi ve Konferans ligi kazanan tek teknik direktör oldu.

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 7

Mourinho'nun çalıştırdığı takımlara da bir bakış attık. Şimdi de Mourinho kariyeri boyunca kaç kupa kazanmış bir inceleyelim.

Jose Mourinho Kaç Kez Kupa Kazandı?

Jose Mourinho Avrupa futbolunun 20 yıllık dönemine damga vurmuş teknik direktörlerden biri. Porto, Chelsea, İnter ve Real Madrid ile pek çok başarıya imzasını attı. Futbol severler Mourinho kaç kupa kazandı sorusunu sıklıkla soruyorlar.

Mourinho'nun kariyeri boyunca kazandığı 26 kupa aşağıdaki gibidir;

Sezon Takım Lig / Kupa
2003 Porto Portekiz Ligi
2003 Porto Portekiz Süper Kupası
2003 Porto UEFA Kupası
2003 Porto Portekiz Kupası
2004 Porto Şampiyonlar Ligi
2004 Porto Portekiz Ligi
2005 Chelsea Premier Lig
2005 Chelsea İngiltere Lig Kupası
2005 Chelsea FA Community Shield 
2006 Chelsea İngiltere Lig Kupası
2006 Chelsea Premier Lig
2007 Chelsea İngiltere Lig Kupası
2008 İnter İtalya Süper Kupası
2009 İnter Serie A
2010 İnter Serie A
2010 İnter İtalya Kupası
2010 İnter Şampiyonlar Ligi
2011 Real Madrid Copa Del Rey
2012 Real Madrid La Liga
2012 Real Madrid İspanya Süper Kupası
2015 Chelsea Premier Lig
2015 Chelsea İngiltere Lig Kupası
2016 Manchester United FA Community Shield 
2017 Manchester United İngiltere Lig Kupası
2017 Manchester United UEFA Avrupa Ligi
2022 Roma UEFA Konferans Ligi

Mourinho'nun kazandığı kupalarıda öğrendik son olarak Portekizli teknik adam kaç dil biliyor. Birde ona bakış atalım...

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye Gelecek Mi Jose Mourinho Eşi Kim 8

Jose Mourinho Kaç Dil Biliyor?

Mourinho kariyerine tercüman olarak başladığı için kendisi hakkında en çok merak edilen sorulardan birisi Mourinho kaç dil biiliyor sorusu olarak karşımıza çıkıyor. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho tam olarak 6 dil biliyor.

Peki, Jose Mourinho'nun konuşabildiği diller hangileri. Mourinho'nun konuşabildiği diller aşağıdaki gibidir;

  • Portekizce
  • Fransızca
  • Katalanca
  • İngilizce
  • İspanyolca
  • İtalyanca

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi ile ilgili haberimizin sonuna geldik. Sizde bizlere yorum yaparak görüşlerinizi bildirebilirsiniz...

Kaynak: Haber Merkezi