Son zamanlarda sosyal medyada karanlık inziva meditasyonu ile ilgili paylaşımların sayısında büyük artış yaşandı. Özellikle de ünlü manken Çağla Şikel’in deneyimlerini paylaştığı sosyal medya gönderileri büyük merak uyandırdı.

Son dönemin popüler uygulaması için birçok kişi karanlık inziva nedir sorusuna cevap arıyor. Bu sorunun yanıtını ve daha fazlasını sizler için hazırladık.

Karanlik Inziva Nedir 2

Çağla Şikel'in Yaptığı Karanlık İnziva Ne Demek?

Son zamanlarda meditasyon yapmaya olan ilgi giderek artıyor. Özellikle birçok ünlü isim bu akıma dahil oluyor. Bu isimlerden biri de Çağla Şikel.

Hayatına yeni deneyimler katmaya karar veren Çağla Şikel daha önce de içi buzlu suyla dolu bir kovaya girmişti. Sosyal medyada da paylaştığı bu deneyim büyük ses getirmişti.

Ünlü mankenin yine sosyal medya hesabından paylaştığı meditasyon yolculuğu da büyük ilgi çekti. Karanlık inziva adında bir meditasyon türü için dört gün boyunca gözleri kapalı yaşadı. Bunun sonucunda birçok kişi karanlık inziva nedir sorusunu sormaya başladı.

Karanlık inziva, kişinin kendi iç dünyasını keşfetmesine ve çevresini gözleri değil kalbiyle görmesine yardımcı olan bir meditasyon türüdür. Kökeni Tibet Budizmine ve bir Tibet dini olan Yungdrung Bon’a dayanır.

Karanlik Inziva Nedir 3

Karanlık İnziva Nedir?

Karanlık inziva, bedeninin yaşlanmasını tersine çeviren ve yaşam enerjisini artıran bir Kayakalpa meditasyonudur. Burada kaya, beden anlamına gelirken kalpa dönüşüm demektir. Diğer bir deyişle karanlık inziva bedenin dönüşüm geçirerek gençleşmesidir.

Karanlık inziva sırasında melatonin hormonu artmaya başlar. Karanlık ortamda salgılanan bu hormon, uyku kalitesi ve süresinin iyileşmesine yol açarak bedenin ve zihnin yenilenmesine yardımcı olur.

Ayrıca melatonin hormonu, migren ağrısına ve Alzheimer ile Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlayabilir. Bağışıklık sistemini de güçlendirir. Ayrıca karanlık inziva nedir diye sorulan bu meditasyonunu uygulamanın bedensel olduğu kadar zihinsel faydaları da var.

Güneş ışığıyla birlikte dış dünyadan gelen birçok uyarıcıya maruz kalırız. Bu yüzden iç dünyamızdaki huzurun ve duygularımızın dengesi bozulmaya başlar. Karanlık inziva sayesinde gözlerimizi dış dünyaya kapatır ve kalbimizi açarız.

Bunun sonucunda zihnimize çok daha az uyaran ulaşır. Ardından zihnimiz sakinleşmeye ve stres seviyemiz düşmeye başlar. Bu sayede iç huzurumuz ve duygularımız tekrar ait oldukları seviyelere gelir.

Karanlık inzivanın bir diğer faydası ise meditasyondan alınan verimi en yüksek seviyeye çıkarmasıdır. Fiziksel görüşümüzün yerini kalbin gözleri aldığında iç dünyamıza daha derin bir şekilde bakarak kendi benliğimize ulaşmamız kolaylaşır. Bu durum kişisel gelişimimize, kendimizle daha yakın bir bağ kurmamıza ve içsel farkındalığımızı artırmamıza yardımcı olur.

Karanlık Inziva Nedir 6

Karanlık İnziva Nasıl Yapılır?

Karanlık inziva nedir sorunun yanıtını bulanlar son dönemin en popüler meditasyon türlerinden biri olan bu uygulamanın nasıl yapıldığını da merak ediliyor. Bedeni gençleştiren ve çevremizi gözler yerine kalple görmemize olanak tanıyan karanlık inziva meditasyonu dört gün sürüyor.

Patrona Halil'in hayretlere düşüren hayat hikayesi Patrona Halil'in hayretlere düşüren hayat hikayesi

İnziva boyunca gözler kapalı tutulur. İnzivaya katılanlar bu süreçte günlük ihtiyaçlarını güneş ışığını görmeden kendi kendilerine giderirler. İnziva süresince herkes tek kişilik odalarda kalır ve dijital dünyadan uzak bir şekilde sık sık meditasyon yaparlar. Katılımcılar üçüncü günde bir ormana bırakılır ve kendi sezgileri yoluyla dönüş yolunu bulmaya çalışırlar. Dördüncü günde ise göz bantları çıkarılır ve bu inziva yolculuğu sona erer.

Karanlık İnziva Fiyatları Ne Kadar?

Karanlık inzivayı düzenleyenlerden biri de ünlü yoga eğitmeni Çetin Çetintaş. Kurduğu merkezde karanlık inziva meditasyonunu ücretli bir şekilde düzenliyor.

Geçtiğimiz nisan ayında bu meditasyonun beledi 9.800 TL olarak belirlenmişti. Bu fiyata ise konaklama ve ulaşım ücretleri dahil değil.

Karanlık inziva 2024 fiyatı ise aşağıdaki gibidir:

  • Çetin Çetintaş 19- 22 Eylül 2024 tarihlerinde bir kez daha karanlık inziva programı gerçekleştirecek. Bu programın fiyatı ise 13.800 TL. Konaklama ve ulaşım ücretleri dahil değil.

Çağla Şikel'in yaptığı karanlık inziva nedir, ne demek, karanlık inziva fiyatları ne kadar sorularını sizler için cevapladık.

Editör: Gulce Editor