Son günlerde Kemal Okuyan'a yönelik vatandaşların yoğun araştırmaları var. Vatandaşlar, Kemal Okuyan kimdir? Yaşar Okuyan ile kardeş mi? Sorularının cevabını merak ediyor.

Kemal Okuyan kimdir?

Kemal Okuyan, 1962 yılında ABD’de dünyaya gelmiş, Ankara ve İzmir’de büyümüş bir yazar ve siyasetçidir. Boğaziçi Üniversitesi’nde siyaset bilimi okumuştur. Türkiye İşçi Partisi’nden başladığı siyasi kariyerine Sosyalist İktidar Partisi’nin kuruluşunda da katkıda bulunmuştur. 2001 yılında partisi Türkiye Komünist Partisi adını alınca, bu partinin genel sekreterliğine getirilmiştir. soL haber portalında köşe yazıları yazmış ve genel yayın yönetmenliği yapmıştır. Küba tarafından Dostluk Nişanı ile ödüllendirilmiştir. Dokuz adet kitabı bulunmaktadır.

Kemal Okuyan ile Yaşar Okuyan kardeş mi?

Yaşar Okuyan ve Kemal Okuyan, hem gazetecilik hem de siyasetle ilgilenen iki yazardır. Ancak aralarında akrabalık bağı yoktur. Yaşar Okuyan, 1950 yılında Yalova’da İbrahim Okuyan’ın oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Kemal Okuyan ise 1962 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Muhsin Akça Okuyan’ın oğlu olarak doğmuştur. Yaşar Okuyan’ın Ülkü adında bir kızı, Kemal Okuyan’ın ise Özlem adında bir kız kardeşi vardır. Kemal Okuyan, Türkiye Komünist Partisi’nin genel sekreterliğini yapmaktadır.