Türkiye A milli futbol takımında Euro 2024 elemelerinde Ermesnistan beraberliği sonrasınrabir çok kişi takım hakkında farklı sorular sormaya başladı. Bu sorulardan bir taneside Kerem Aktürkoğlu neden milli takım kadrosunda yok neden ayrıldı? Sorusu idi. İşte detaylı cevaplar.

Kerem Aktürkoğlu neden milli takım kadrosunda yok neden ayrıldı?

Kerem Aktürkoğlu, 21 Ekim 1998 tarihinde Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde dünyaya geldi. Futbola 13 yaşında Gölcükspor altyapısında başlayan Aktürkoğlu, iki yıl sonra Hisareynspor altyapısına geçti. 2015 yılında Medipol Başakşehir altyapısına katılan ve amatör sözleşme imzalayan Aktürkoğlu, 2016 yılında profesyonel oldu. Ancak Başakşehir altyapısında dört yıl boyunca forma şansı bulamayan Aktürkoğlu, 2016-2017 sezonunda Bodrumspor’a kiralandı.

Kerem Aktürkoğlu, 2018 yılında Başakşehir’den ayrıldı ve Karacabey Belediyespor’a katıldı. Karacabey ile 3. Lig, play-off ve Türkiye Kupası’nda 35 maçta forma giydi ve beş gol, bir asistlik performans sergiledi. 2019’da bonservis bedeli ödenmeden 24 Erzincanspor’a transfer oldu ve bu takımla 34 maçta 20 gol, bir asist kaydetti. Türkiye Kupası’nda Beşiktaş karşısında gösterdiği oyunla Süper Lig takımlarının dikkatini çeken Kerem Aktürkoğlu, 2020 Ekim ayında yine bedelsiz olarak Fatih Terim’in çalıştırdığı Galatasaray’a imza attı.

Kerem, 2020-21 sezonunda Galatasaray’da 29 maçta forma giyerek 6 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Ayrıca bu yıl Karadağ ile oynanan maçta ilk kez millî takımda oynadı. 2021-22 sezonunda ise Galatasaray’la Şampiyonlar Ligi elemeleri ve Avrupa Ligi’nde toplam 52 maçta 13 gol ve 13 asistlik bir katkı sağladı. Avrupa Ligi’nde Barcelona ile oynanan ilk Son 16 maçında gösterdiği oyunla Avrupa medyasının ilgisini çekti.

Aktürkoğlu, 2022-23 sezonunda Galatasaray’ın başarılı oyuncularından biri oldu. Süper Lig’de 38 maçta forma giydi ve 10 gol, 14 asistlik performansıyla takımına katkı sağladı. Galatasaray, ligi şampiyon olarak tamamladı ve Aktürkoğlu da ilk kupa sevincini yaşadı. Ayrıca Süper Lig’in en çok asist yapan oyuncusu oldu. Muslera ve Gomis’in ardından takımın üçüncü kaptanlığını da üstlendi. 2023-24 sezonu başında Gomis’in ayrılmasıyla ikinci kaptan oldu.

Taraftarlar sık sık Kerem Aktürkoğlu neden milli takım kadrosunda yok neden ayrıldı? Sorusunu soruyor. Ermenistan maçında aldığı darbelerin ardından sakatlan Kerem riske edilmeyerek kadrodan çıkarıldı.