Ekranların sevilen dizisi Kızıl Goncalar hakkında izleyicilerin pek çok konuda sorduğu sorular ve merak ettiği konular bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi sorusuyla bütünleşiyor. Kızıl Goncalar hikayesinin gerçek olup olmadığını, uyarlama ise nereden esinlenildiğini sizler için araştırdık…

Özgü Namal, Özcan Deniz ve Mert Yazıcıoğlu gibi isimlerin başrolünde olduğu Kızıl Goncalar gerçek hayat hikayesi mi? İşte soruya dair bilinen tüm gerçekler…

Kizil Goncalar Gercek Hikaye Mi 2

Kızıl Goncalar Dizisi Gerçek Hikaye Mi?

İlk olarak 18 Aralık 2023’te Gold Film imzasıyla NOW TV’de yayınlanmaya başlayan Kızıl Goncalar, her hafta Pazartesi günü izleyicileriyle buluşuyor. Yayınlandığı tarihten itibaren reyting rekorları kıran dizi hakkında izleyiciler tarafından birçok araştırma yapılıyor. Özellikle Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi sorusuyla dizinin hikayesine yönelik merak edilenler oldukça fazla…

Dizide gerçekte olmayan Faniler tarikatı ve mensuplarının, seküler bir aile ile kesişen hayatları aktarılırken, bu tarikatın gerçekte hangi yapıyı temsil ettiği ise merak ediliyor. Şuana kadar yapılan açıklamalara göre dizinin gerçek bir hikayeden alınıp alınmadığı tam olarak net değil. Ancak Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı isimdeki (Kızıl Goncalar) eserinden uyarlandığına yönelik açıklamalar yapılmıştır.

Kızıl Goncalar gerçek hikayesine yönelik sadece bu bilgi bulunuyor. Ancak dizinin, Türkiye’de gerçek bir hikayeyi yansıttığına yönelik birtakım iddialar da ortaya atılmıştır. Bu nedenle konuyla ilgili yönetmen, senarist ve oyuncu cephesinden gelen açıklamalar sürekli olarak takip edilmektedir.

Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kizil Goncalar Gercek Hikaye Mi 3

Kızıl Goncalar Gerçek Hikaye Mi?

Kızıl Goncalar dizisi, tamamen kurgusal olarak NOW TV ekranlarında yayınlanıyor. Buna bağlı olarak gerçek bir hikayeden alındığına yönelik hiçbir bilgi mevcut değildir. Ancak Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi araştırması yapan kişilerin, konuyla ilgili bazı tahminleri bulunuyor ve bu konuyla ilgili yeni iddialar ortaya atılıyor.

Senaryosu Şükrü Necati Şahin tarafından yazılan Kızıl Goncalar dizisi gerçek hikaye mi sorusunu şimdilik bu şekilde yanıtlayabiliyoruz. Ancak önümüzdeki günlerde senarist ve dizi yapımcılarından gelecek açıklamalara göre farklı bilgilerle başka tahminler de yapılabilecektir.

Her ne kadar Kızıl Goncalar dizisinin Halit Ziya Uşaklıgil’in eserinden uyarlandığı söylense de bu bilginin gerçeği yansıtmama ihtimali oldukça yüksektir. İzleyiciler de buna yönelik olarak bu dizinin gerçek hikayesini araştırmaktadır.

Kizil Goncalar Gercek Hikaye Mi 4

Kızıl Goncalar Hikayesi

Yayınlandığı 18.12.2023 tarihinden itibaren Türkiye’de gündemde olan Kızıl Goncalar dizisinin hikayesi, Faniler adındaki bir tarikat ve seküler bir ailenin yaşadıkları üzerine kurgulanır. Yayınlanmadan önce maruz kaldığı engelleme ve sansür uygulamalarıyla gündeme gelen dizi, şimdiden Türkiye’nin fenomen dizileri arasında yerini aldı.

Kızıl Goncalar dizi hikayesi (konusu), seküler Atatürkçü birisi olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içerisinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) hayatlarının kesişmesi üzerine başlıyor.

Faniler isimli tarikata mensup olan Meryem ve Naim, kızları Zeynep ile birlikte memleketlerinde yaşanan deprem sonrasında İstanbul’a gelme kararı alır. Kızına dair güzel planları olan Meryem, eşi Naim ve tarikatın kızına yönelik farklı planlarından habersizdir. Adli bir olay sonucunda ise tarikat şeyhinin torunu Cüneyt (Mert Yazıcıoğlu) ve seküler Atatürkçü kimliğiyle bilinen Levent bir araya gelir. Faniler tarikatıyla mecburi hizmet döneminde tanışan Levent, Cüneyt’i anlamaya çalışacak ve kırılma noktalarıyla baş edecektir.

Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi sorusu ise dizinin esinlendiği bu olaylar ile izleyiciler tarafından sorulmaktadır. Hikayede yer alan Faniler tarikatı gerçekte yer almasa da farklı yorumlar yapılmış ve iddialar ortaya atılmıştır.

Kizil Goncalar Gercek Hikaye Mi 5

Kızıl Goncalar Nereden Esinlenildi?

Kızıl Goncalar uyarlama mı sorusunu yanıtladıktan sonra konuyla ilgili diğer önemli bir konuyu da yanıtlayalım. Kızıl Goncalar dizisi, Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı isimdeki romanından esinlenerek televizyon dizisi olarak uyarlanmıştır. Yapılan resmi açıklamalar bu şekilde olsa da diziyi yakından takip edenler, hikaye ve konu kurgusu bakımından Türkiye’de gerçek bir hikayeyi yansıttığını düşünmektedir.

Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi sorusu netliğe kavuşmasa da önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni bölümlerde verilecek bilgilere göre farklı tahminler yapılabilecektir. Aynı şekilde dizinin oyuncuları, senaristi, yönetmeni ve yapımcılarının açıklamaları da takibe alınmıştır. Herhangi bir gelişme olması halinde bu sayfa üzerinden net bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi sorusuna benzer şekilde sıkça sorulan diğer soruları yanıtlayalım:

1- Kızıl Goncalar hangi tarikatı anlatıyor?

Kızıl Goncalar, dizide “Faniler” adındaki bir tarikatı konu alır. Türkiye’de böyle bir tarikatın olmaması ve dizinin uyarlama olması nedeniyle gerçekte hangi tarikatı anlattığı ise büyük bir merak konusu… Daha önce İsmailağa Cemaati ve Menzil Cemaati gibi farklı iddialar ortaya atılsa da dizideki Faniler tarikatının gerçekte hangi tarikat olduğu netliğe kavuşmamıştır.

2- Kızıl Goncalar dizisinin konusu nedir?

Kızıl Goncalar dizisinin konusu, seküler kimliğiyle bilinen Atatürkçü olan Levent’in, Faniler adındaki tarikata mensup Meryem ile hayatının kesişmesi ile kurgulanıyor.

Kızıl Goncalar gerçek hikaye mi sorusuna yanıt aradık. Buna benzer şekilde konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden belirtebilir, görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Editör: Gulce Editor