Manisa’nın Salihli ilçesinde, 48 yaşındaki bir anne ile 18 yaşındaki kızınmın oturdukları apartmanın asansöründe ölü bulundu. Olay, Salihli’nin Kocaçeşme Mahallesi 63 Sokak'ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Evinden aşağı inmek isteyen bir apartman sakini asansörün kapısını açınca anne ve kızının hareketsiz yattığını gördü.

ASANSÖR CİNAYETİNDE ANNE VE KIZI

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri anne Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez’in (18) hayatını kaybettiğini belirledi. Anne kızın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Yapılan otopsi sonucu bir fabrikada işçi olarak çalışan anne Devrim Güler ve lise öğrencisi kızın boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

ASANSÖR CİNAYETİ

Olayın ardından çok yönlü soruşturma başlatan Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayet şüphesi üzerine yoğunlaştı. Emniyet güçleri olayın sabahında uçakla Ankara’ya giden ve Devrim Güler’in alt komşusu olan Atalay Yüksel akşam saatlerinde gözaltına alarak Salihli'ye getirdi. 

ASANSÖR KATİLİ ATALAY YÜKSEL

KATİLİN KAN DONDURAN İTİRAFI; GÖNÜL İLİŞKİSİ YAŞAMAK İSTEDİM

Anne ve kızını canice öldüren Atalay Yüksel ifadesinde Devrim Güler ile gönül ilişkisi kurmak istediğini ancak Güler'in kızı Doğa Etyemez'in buna izin vermediği için cinayetleri işlediğini itiraf etti. 

Olaydan sonra önce trenle İzmir’e, oradan da uçakla Ankara’ya kaçtığını söyleyen Atalay Yüksel, Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde suçunu şöyle itiraf etti; "Devrim Güler ile gönül ilişkisi yaşamak istedim. Ancak kızı Doğa bu ilişikiye onay vermedi. Doğa ile konuşmak için evlerine gittim. Konuşma tartışmaya döndü.

Tartışma sonucunda Doğa’yı telle boğarak öldürdüm. Bu olay 01.30 sırlarında yaşandı. Ben bu arada evde bekledim. Yaklaşık 2 saat sonra fabrikadaki işinden çıkan Devrim Güler eve geldi. Sonra onu da telle boğarak öldürdüm.

Olay apartmanın ikinci katında yaşandı. Olaydan sonra her ikisinin de cesedini asansöre koydum ve asansörü 4’üncü kata gönderdim. Sonra sabah bilet alarak trenle önce İzmir’e, ardından yine bilet alarak uçakla Ankara’ya gittim.” 

CENAZE GÖRÜNTÜSÜ

Katil komşu Atalay Yüksel, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Devrim Güler ve kızı Doğa Etyemez'in cenazeleri, Salihli’nin Kocaçeşme Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karaağaç Mezarlığı’na defnedildi.