Ülkede kripto paraların yasal olarak tanınması ve vergilendirilmesi için düzenlemeler yapılırken, finansal kurumlar da bu alana ilgi gösteriyor. Bunlardan biri de Güney Kore’nin en büyük ikinci bankası olan KEB Hana Bank.

KEB Hana Bank, bugün Seul’de gerçekleştirilen Güney Kore Blockchain Haftası’nda yaptığı açıklamada, kripto para saklama hizmetleri sunmak için BitGo şirketiyle ortaklık kurduğunu duyurdu. BitGo, kripto para alanında güvenlik ve saklama çözümleri sunan bir şirket. BitGo’nun teknolojisi, kripto paraların soğuk cüzdanlarda güvenli bir şekilde saklanmasını ve işlem yapılmasını sağlıyor.

KEB Hana Bank ve BitGo arasındaki ortaklık, Güney Kore’deki kripto para sektörü için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ortak basın açıklamasında, “Bu ortaklık, Güney Kore’deki yerel dijital varlıkların küresel pazarda tanıtılmasında ve kurumsal yatırımcıların teşvik edilmesinde önemli bir dönüm noktası oluşturacaktır” ifadeleri kullanıldı.

KEB Hana Bank, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren kripto para saklama hizmetlerini müşterilerine sunmayı planlıyor. Banka, bu hizmeti sunarak kripto para piyasasına girmek isteyen kurumsal ve bireysel yatırımcılara güven vermek istiyor. Banka, 2020 yılında 2.4 milyar dolarlık net kar elde etmişti.

BitGo ise kendi yaptığı basın açıklamasında, Güney Kore’yi seçme nedenlerinin ülkede kripto paralar için olumlu yönde ilerleyen regülasyonlar olduğunu belirtti. BitGo, ağustos ayında C Serisi fonlama turunda 100 milyon dolar yatırım almış ve piyasa değerini 1.75 milyar dolara çıkarmıştı.

Güney Kore’de kripto paraların popülaritesi giderek artıyor. Ülkede kripto paraların yasal statüsü 2023 yılında resmi olarak tanınacak ve vergilendirilecek. Ülkedeki borsalar da regülasyonlara uyum sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Uyarı: Yayınlarımız Bilgilendirme Amaçlıdır. DYOR!