Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız ürünlerden biri olan Kristal Kola'nın kimin olduğu yerli üretim olup olmadığı tartışılıyor. Kristal Kola nerede satılıyor, hangi marketlerde var, gibi soruların detaylarını sizler için araştırdık...

Kristal Kola hangi ülkenin?

Kristal Kola Türkiye'nin meşrubat fabrikasıdır. 

Kristal Kola kimin?

Kristal Kola, 1996 yılında İstanbul’da kurulmuş ve halen bağımsız bir şirket olarak çalışmaktadır. İhlas Holding’in bir parçası olarak başladığı üretimine 1994 yılında başlamıştır. Şirket, 1997 yılında halka açılmış ve 2005 yılında İhlas Holding’ten ayrılarak Atmaca Holding’e geçmiştir. Atmaca Holding döneminde farklı ürünler de üretmiş ancak daha sonra vazgeçmiştir. 2010 yılında tekrar İhlas Holding’e bağlanmış ve 2013 yılında da yönetim kurulu üyelerine satılmıştır. Kristal Kola, Türkiye’nin ilk halka arz edilen meşrubat şirketidir.

Kristal Kola Nerede Satılıyor Kristal Kola Hangi Marketlerde Var (1)

Kristal Kola, kola haricinde çeşitli içecekler de üretmektedir. Bunlar arasında içme suyu, buzlu çay, maden suyu ve enerji içeceği bulunmaktadır. Ayrıca “Rival” ve “Chat” isimli markalar da Kristal Kola’ya aittir. Şirketin dört adet üretim tesisi vardır ve bu tesisler Balıkesir, Edremit, Sapanca ve Kırıkkale’de yer almaktadır. Kristal Kola, ürünlerini yurt dışına da ihraç etmektedir. Şirketin müşterileri arasında İngiltere, Almanya, Danimarka, İsveç, Senegal, Fildişi Sahili, Mali, Moritanya, Irak, Azerbaycan ve daha birçok ülke bulunmaktadır.

Kristal Kola Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdoğan kimdir?

Mahmut Erdoğan 1958 yılında Balıkesir’de doğmuş ve eğitimini aynı şehirde tamamlamıştır. 1977 yılında Devlet Tohum Üretim Çiftliğinde çalışmaya başlamış, daha sonra çeşitli halka açık şirketlerde yönetici pozisyonlarında bulunmuştur.

Kristal Kola Nerede Satılıyor Kristal Kola Hangi Marketlerde Var (3)

1994 yılında İhlas Holding A.Ş. bünyesinde Kristal Kola markasını kurmuştur. Ayrıca Balsa A.Ş., Sıla Otomotiv, Kristal Kola ve Meş.San.Tic.A.Ş. ve Kristal Gıda Dağ.Paz.A.Ş. gibi şirketlerde genel müdür, murahhas azalık ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştır. Fransızca konuşabilmektedir. Mahmut Erdoğan, SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine göre bağımsız üye sayılmamaktadır. Çünkü son on yılda ve halen grup şirketlerinin yönetim kurullarında yer almaktadır.

Kristal Kola nerede satılıyor?

Kristal Kola nerede satılıyor, hangi marketlerde var, gibi sorular oldukça sorulmaktadır. Kristal Kola ürünlerini, Şok Marketler'den satın alabilirsiniz Ayrıca, Kristal Kola’nın resmi web sitesinden iletişim bilgilerine ulaşabilir ve size en yakın bayiyi bulabilir, oradan temin edebilirsiniz.

Kristal Kola Nerede Satılıyor Kristal Kola Hangi Marketlerde Var (2)