Kula'da ardı ardına yaşanan yangınlar sebebiyle yüzlerce dönüm arazi küle dönüştü.  Manisa genelinde havaların normal bir hava sıcaklığından yüksek olması ve rüzgarlarla birlikte  yangınlar aniden büyümüştü.  Çok fazla yangın meydana gelmesi sebeiyle yangınlara sadece Kula itfaiyesi ve orman ekipleri değil,Salihli ve Selendi ilçelerinden gelen takviye ekiplerin de desteğiyle müdahale edildi.  

E-5 karayolunda korkunç kaza: Genç adam hayatını kaybetti E-5 karayolunda korkunç kaza: Genç adam hayatını kaybetti

Kula'da ardı ardına yaşanan yangınlardan dolayı toplantı düzenlendi. Toplantı Yangınla müdahale ekipleri ile mahalle muhtarları arasında gerçekleşti.

Gerçekleşen toplantıya, Kula İtfaiye Amiri Vehbi Koç, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Orman İşletme Şefi Veli Kılıç, Divlit Orman İşletme Şefi Cihad Yıldırım, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üstçavuş Hakan Özdemir, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Kıdemli Üstçavuş Serkan Salcı ve Gökçeören Karakol Komutanı Kıdemli Üstçavuş Emre Yürükaslan gibi isimler katılım sağladı.

Yapılan toplantıda, yangınların önlenmesi ve anında müdahale üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Husubad hasadı  yangın riskini arttığı için alınacak tedbirler hakkında stratejiler ele alındı.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR HUSUBAD YASADI YASAKLANDI

Gerçekleştrilen toplantıda, mahalle muhtarları konuya dair merak ettiklerini sordu. Muhtarların sorularını kurum amirleri tarafından cevaplandı.

Vatandaşların kamu kurallarına uyması gerektiğinin altını çizen Kula Belediye Başkan vekili Mahmut Çalık, ikinci bir bildiriye kadar saat ilçeye bağlı olan mahallelerde ,11.00 ile 18:00 saatleri arasında biçerdöver ile husubad hasadının yasaklandığını söyledi. 

 Kula'da Yangın Nedeniyle Hasada Kısıtlama Getirildi! (1)

Kula'da Yangın Nedeniyle Hasada Kısıtlama Getirildi! (2)

Kula'da Yangın Nedeniyle Hasada Kısıtlama Getirildi! (3)

Kula'da Yangın Nedeniyle Hasada Kısıtlama Getirildi! (4)

Kaynak: iHA