Basic, John McTiernan'ın yönettiği , James Vanderbilt'in yazdığı, başrollerinde John Travolta ,Connie Nielsen ve Samuel L. Jackson'ın oynadığı 2003 yapımı gizem, aksiyon gerilim filmidir. Kural Dışı (Basic) filminin konusunu, oyuncularını, filmin detaylarını sizler için hazırladık...

Kural Dışı (Basic) filminin konusu ne?

Panama ormanlarında canlı atış tatbikatı sırasında , Army Rangers stajyerlerinden oluşan bir ekip, korkunç eğitmen Başçavuş Nathan West tarafından yönetiliyor . Çavuş Ray Dunbar, yaralı Teğmen Levi Kendall'ı taşıyarak ormandan çıkar . İki adam, Dunbar'ın meşru müdafaa sırasında öldürdüğü Çavuş Mueller tarafından takip ediliyor . Başka ceset bulunmamasına rağmen West'in ekibinin öldüğü varsayılıyor.

Dunbar, Askeri Polis müfettişi Yüzbaşı Julia Osborne ile konuşmayı reddediyor ve üssün dışından bir Korucu arkadaşıyla konuşmakta ısrar ediyor ve bir kağıt parçasına '8' çiziyor. Karakol komutanı Albay Bill Styles , deneyimli sorgulayıcı, eski Korucu ve şimdi DEA ajanı Tom Hardy'yi çağırır ve onu Osborne'a yardım etmesi için görevlendirir.

Kural Dışı (Basic) Filminin Konusu Ne Nerede Çekildi Oyuncuları Kim (4)

Hayatta kalanların sorguları sırasında West'in acımasız bir çavuş olarak kötü bir şöhrete sahip olduğunu öğrenirler. Stajyerlerden biri olan Jay Pike, emirlere uymadığı için West'in öfkesini kazandı ve cinayeti tezgahlamış olabilir. Genelkurmay Başkanı bir generalin oğlu ve eşcinsel olan Kendall , West'in kendisinden nefret ettiğini ve kendisine "eğitim kazası" emri vermiş olabileceğini iddia ediyor. West'in fosfor bombasıyla sırtından vurularak öldüğünü iddia ediyor . Pike suçu itiraf ettiğinde Dunbar onu teslim etmek istedi; Bir çatışma çıktı ve kursiyerlerin çoğu öldürüldü.

Dunbar, Kendall'ın yalan söylediğini ve Mueller ile stajyer arkadaşı Castro'nun yasa dışı olarak reçeteli ilaçlar sattıklarını ve West'in bunların operasyonlarından haberdar olduğunu iddia ediyor. Mueller, West'i öldürmek için Pike'ın el bombasını kullandı ve Pike'a komplo kurmaya çalıştı. Bir çatışma çıktı ve birkaç stajyer öldürüldü. Dunbar, askerlerin temiz çıkması için ilaçları Dr. Peter Vilmer'in sağladığını ve testleri çarpıttığını iddia ediyor. İtirafın ardından Vilmer tutuklandı.

Kural Dışı (Basic) Filminin Konusu Ne Nerede Çekildi Oyuncuları Kim (2)

Styles, Osborne ve Hardy'ye Kendall'la bir daha konuşmamalarını emreder. İtaatsizlik edip Kendall'ı bir kez daha sorguya çekerler, ancak Kendall aniden kan kusmaya başlar. Ölmeden önce Osborne'un eline kendi kanıyla bir '8' çizer. Hardy, Panama'daki bir grup eski Korucunun kendilerine " Bölüm 8 " adını verdiğine dair bir söylentiyi açıklıyor. Görünüşe göre Batı'nın yanında eğitim almışlar, haydut olmuşlar ve uyuşturucu satıcısı olmuşlar.

Styles öfkeli; Osborne'u görevden alır ve Hardy'ye gitmesini söyler. Soruşturmanın kapandığını düşünüyor ve Vilmer ile Dunbar'ı götürmek için Washington'dan bir CID nakliyesi geliyor.

Vilmer yanlışlıkla 'Dunbar'ın aslında Pike olduğunu ortaya çıkarır ve Hardy, kalkıştan hemen önce Pike'ı uçaktan çıkarır. Pike, West'in üste devam eden gerçek operasyonu öğrendiğini açıklıyor: kokain kaçakçılığı. Korucularla yüzleşti ve onları yetkililere teslim etmekle tehdit etti. Kısa bir çatışmanın ardından West ve diğer stajyerler öldürüldü. Pike, Dunbar'ın künyelerini aldı ve Kendall'ı çıkarma noktasına taşıdı. Hardy, Osborne ve Styles'a Vilmer'in kokain depoladığı sandığın numarasını veriyor.

Kural Dışı (Basic) Filminin Konusu Ne Nerede Çekildi Oyuncuları Kim (1)

Hardy, Styles'la yüzleşerek uyuşturucu ticareti operasyonunun arkasında kendisinin olduğunu anlar. West, operasyonu Styles'a bildirdiğinde Styles, Mueller ve Kendall'a onu ormanda öldürmelerini emretti ve ardından onu susturmak için Kendall'ı zehirledi. Styles, Hardy'yi vurmaya kalkışmadan önce rüşvet vermeye çalışır; Styles, konuşmalarına kulak misafiri olan Osborne tarafından öldürülür.

Soruşturma sona erdiğinde Osborne, Hardy'nin bir şekilde olaya karıştığından şüpheleniyor; Pike'ın Hardy'nin arabasına gizlice girmesini izlediğinde bu doğrulandı. Onları Panama Şehri'ne kadar takip ediyor ve burada üzerinde büyük bir sekiz topun asılı olduğu bir binaya giriyorlar . İçeri girdikten sonra West ve Hardy'nin 'meslektaşları' olarak gösterdiği ekibin kayıp üyeleri Castro, Dunbar ve Nuñez tarafından karşılanır.

Kural Dışı (Basic) Filminin Konusu Ne Nerede Çekildi Oyuncuları Kim (3)

Bölüm 8'in Albay Tom Hardy liderliğindeki gizli bir gizli operasyon uyuşturucu karşıtı birim olduğunu açıklıyorlar ; "haydut olma" hikayesi kartelleri korkutmak için bir kılıf. Ajanlar kokain kaçakçılığını araştırmak için üsse gizlice sızdılar ve sorumluların Mueller, Kendall ve Vilmer olduğunu keşfettiler. Styles'ın da işin içinde olduğunu fark etmeyen West, ona uyuşturucu ticareti hakkında bilgi verdi. Eğitim görevi, West'i liderlikten alıp Bölüm 8'e transfer etmek amacıyla Mueller ve Kendall'ı atlatmak ve West'in ölümünü taklit etmek için Bölüm 8'in gizli bir operasyonu haline geldi. Hardy, Styles ve Vilmer'in katılımını doğrulamak için çağrıldı.

Çalışmasından etkilenen Hardy, Osborne'a birimde bir iş teklif eder ve ayrıca DEA ajanı olarak konumunun ve rüşvet almasının bir kılıf olduğunun açığa çıkmasını sağlar; aslında Bölüm 8 Albay olarak Orduda kalıyor.

Kuraldışı filminin fragmanı

Kural Dışı filminin oyuncuları ve karakterleri

  • John Travolta Rolü : Agent Tom Hardy
  • Samuel L. Jackson Rolü : Sergeant Nathan West
  • Connie Nielsen Rolü : Lieutenant Julia Osborne
  • Giovanni Ribisi Rolü : Levi Kendall
  • Brian Van Holt Rolü : Raymond Dunbar
  • Harry Connick Jr Rolü : Pete Vilmer
  • Roselyn Sanchez Rolü : Nunez
  • Taye Diggs Rolü : Pike

Kural Dışı filmi ne zaman ve nerede çekildi?

Film 2003 yılında çekilmiştir. Nerede çekildiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Kural Dışı filminin yönetmeni kim?

Filmin yönetmeni John McTiernan'dır.