Türkiye’de gayrimenkul geliştirme ve turizm yatırımları alanında faaliyet gösteren bir inşaat şirketidir. Bu şirket ülkemizde ve yurtdışında yaptığı projelerle şuanda adından çok fazla söz ettiriyor. Kuzu Grup yaptığı projelerden sonra vatandaşlar tarafından hakkında çok soru sorulan bir şirket oldu. İşte Kuzu Grup kimin? Kuzu Grup sahibi kim nereli? Gibi soruların detaylı cevapları.

Kuzu Grup kimin? Kuzu Grup sahibi kim nereli?

Kuzu Grup, 1943 yılında Abdülkerim Kuzu tarafından kurulmuş ve gayrimenkul geliştirme, gayrimenkul yatırım ortaklığı ve portföy yönetimi alanlarında hizmet veren bir aile şirketidir. Şirketin yönetim kurulu başkanı Gökçen Kuzu, yönetim kurulu üyeleri ise Güven Kuzu ve Özen Kuzu’dur. Kuzu Grup’un sahibi olan Kuzu Toplu Konut şirketi, şirketin tüm hisselerine sahiptir. Abdülkerim Kuzu Siirt doğumlu bir iş insanı olarak dikkat çekiyor.

Kuzu Grup, Türkiye’nin yanında Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında da projeler gerçekleştirmekte ve uluslararası bir marka olma hedefiyle çalışmaktadır. Kuzu Grup, 2020 yılında dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 142’nci sırada yer almıştır.

Kuzu Grup, İstanbul’da SeaPearl Ataköy, Spradon Evler, Spradon Kuleler, Spradon Teras Evler, Spradon Residence, Spradon Quartz, Spradon Vadi, Divan Residence gibi lüks projelerin yanı sıra Ankara’da Park Vadi Evleri, Park Vadi Premium, Park Vadi Batıevleri, Divan Konutları ve Divan Alışveriş Merkezi gibi kaliteli projeler geliştirmiştir. Ayrıca Ankara’nın ilk LEED Gold projesi olan Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerini de başarıyla tamamlamıştır.

Kuzu Grup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayladığı halka arz başvurusu ile 50 milyon adet lot satışa sunacak ve halka arz açıklık oranı %25 olacaktır. Halka arzın talep toplama tarihleri henüz belli değildir.

Kuzu Grup, inşaat alanında kazandığı deneyim ve bilgiyle, uluslararası kalitede projeler üretmekte ve Türkiye’deki faaliyetlerinin yanı sıra yurtdışında da başarılı işlere imza atmaktadır.

İran ve Cezayir’de büyük ölçekli uydu kent projeleri yürüten Kuzu Grup, Cezayir’de 30.500 konutluk projelerini sürdürmektedir. Grup, 2010 yılında İran’da dünyanın en büyük sosyal konut projesi olan Mesken Meher’in ihalesini almış ve 2013 yılında Parand şehrinde 20.000 konutu bitirmiştir. Pardis’te ise 37.000 konutluk bir proje daha devam etmektedir. Proje kapsamında altyapı ve sosyal alanların inşası da yer almaktadır. Ayrıca, İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi olan 520 bin m3/gün kapasiteli tesis de Kuzu Grup tarafından inşa edilmektedir.

Çevre teknolojileri, geleceğin en önemli sektörlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Bu alanda lider bir rol üstlenen Kuzu Grup, 2003 yılından beri arıtma sektöründeki projeleriyle hem işletmecilik hem de inşaatçılık yaparak sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaktadır.

Bulgaristan Et Fiyatları Ne Kadar? Kırmızı Et, Beyaz Et, Balık Fiyatları Bulgaristan Et Fiyatları Ne Kadar? Kırmızı Et, Beyaz Et, Balık Fiyatları

Kuzu Grup, İstanbul’da 9 ön arıtma tesisi, 41 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 68 pompa istasyonu ve 650’den fazla personeliyle hizmet vermektedir. Bursa’da ise 8 içme suyu arıtma tesisi, 5 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 4 ön arıtma tesisi, 67 pompa istasyonu, 42 paket arıtma istasyonu, 65 doğal atıksu arıtma tesisi ve 300’ün üzerinde personeliyle faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Mehmet Pamuk