Limak Holding ülkemizin en büyük şirketleri arasında bulunuyor. Ülke halkına çok büyük istihdam yaratan Limak Holding hakkında vatandaşlar sürekli arama yapıyor ve bir çok konuyu merak ediyor. İşte Limak Holding kimin sahibi kim nereli serveti ne kadar? Limak Holding ortakları kimler? Sorularının ayrıntılı cevapları.

Limak Holding kimin sahibi kim nereli serveti ne kadar?

Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950’de Diyarbakır’da doğan bir Türk iş adamı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Makine yüksek mühendisi olarak eğitim gördüğü Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinde (bugünkü adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) Necmettin Erbakan’ın yanında çalıştı. İngilizce bilen Özdemir, sanayi, turizm ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Limak isimli bir inşaat firmasının sahibidir ve Sabiha Gökçen Havaalanı’nda ortaklığı bulunmaktadır. Ayrıca MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe kulüplerinde yöneticilik yaptı. Fenerbahçe’de Ali Şen ve Aziz Yıldırım’ın yönetim kurullarında yer aldı ve uzun süre Fenerbahçe Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

2012 yılında Fenerbahçe taraftarının 2-2,5 milyonunun cemaatçi olduğunu söylediği açıklamasıyla eleştirildi.

2019 yılında katıldığı TFF başkanlık seçimini 179 oyla kazanarak federasyonun 42. başkanı oldu. Ancak 4 Nisan 2022’de istifa etti.

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da hissedildi Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da hissedildi

2020 yılında Türk futbolunda 9 yıldır şike tartışması olmadığını belirttiği bir röportaj verdi. Bu sözleriyle Türk futbolundaki şike davasına gönderme yaptığı iddia edildi. Bu nedenle Fenerbahçe Disiplin Kuruluna ihraç talebiyle sevk edildi. Fenerbahçe üyeliğinden ihraç edilmeden önce istifa etti.

Nihat Özdemir, 2021 yılında Forbes dergisinin açıkladığı en zenginler listesinde 2.3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin 8. sırasında yer aldı. Limak Holding’in sahibi ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Özdemir, 2018 yılında 1.7 milyar dolarlık servet bildirmişti. Son 1 yılda servetini yüzde 35.3 artırmayı başardı.

Nihat Özdemir

Limak Holding ortakları kimler?

Limak Holding, 1976 yılında inşaat alanında faaliyet göstermek üzere kurulmuş bir grup şirkettir. Bugün inşaatın yanı sıra turizm, çimento, enerji, altyapı, havacılık, elektrik ve mekanik taahhüt, teknoloji ve yiyecek-içecek sektörlerinde de çalışmaktadır.

2020 yılının Aralık ayında yayınlanan verilere göre, en çok kamu ihalesi kazanan ilk 10 şirket arasındadır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Limak Holding, Cengiz Holding, Kolin, Kalyon ve MNG Holding’i ‘Beşli Çete’ olarak nitelendirdi ve bu şirketlerin iktidara yakınlıkları sayesinde haksız kazanç sağladıklarını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde bu şirketlerin yatırımlarını kamulaştırma sözü verdi.

Holdingin bünyesinde bulunan Limak İnşaat Grubu, Engineering News Record Dergisi’nin 2012 yılında yayınladığı listede dünyanın en büyük 181. inşaat şirketi olarak gösterilmiştir. Aynı derginin 2022 yılındaki listesinde ise dünyanın en büyük 67. inşaat şirketi olarak yer almıştır.

Limak Holding ortakları kimler

Sezai Bacaksız ve Nihat Özdemir, Limak Holdingin kurucu ortaklarıdır. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Ebru Özdemir Kıslalı yapmaktadır. Limak Holding, 2011 yılında Forbes dergisinin milyarderler listesine girmiştir.

Kaynak: Hatice Zeybek