Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Şehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde 177 hektarlık alanda yapılması öngörülen Spilkent Toplu Konut Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Kılıç, Ulaş Aydın, Pınar Mine Hacıalibeyoğlu ile birlikte Manisalı vatandaşlar yer aldı.

Toplantıda ilk olarak projeyi yapacak firma olan Noran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Kocaman konuştu. Hadi Kocaman, “Büyükşehir Belediyesi ile beraber başlattığımız bu toplu konut projesi inşallah Manisa’mıza sadece toplu konut olarak değil, başka bir vizyon katması açısından da büyük bir hareket olacak kanaatindeyim” dedi.

''Başka Zeyrek Proje Hakkında Bilgi Verdi''

Başkan Zeyrek halkın olumsuz etkilenmemesi için ince eleyip sık dokuduklarını belirterek çok temkinli adımlar atıyoruz dedi. Zeyrek, “Şehzadeler ilçemiz Turgut Özal Mahallesi’nde 177 hektarlık alanda planlanan Spilkent projemizle ilgili akıllardaki soru işaretlerini cevaplamak, oluşan kaygı varsa gidermek, sürece dair bilgi vermek amacıyla bu toplantıyı düzenliyoruz. Seçim çalışmamızda da göreve geldiğimizde de sürekli vurguladığım bir konu vardı: Adaletli olacağız ve 1 kuruşu dahi lüzumsuz harcamayacağız. İşte bu anlayışla halkımızı mağdur etmemek için Spilkent Toplu Konut Projesinde de adımlarımızı temkinli attık” ifadelerini kullandı.

Başkan Zeyrek açıklamarının devamında proje ile ilgili önemli detaylara yer verdi. Ev sahibi olmak isteyen kişilerin 60 aylık vade sistemi ile evlerine kavuşacağını belirtti. Proje ile ilgili tüm bilgilerin Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş. internet sitesinden halk ile paylaşılacağını duyurdu.

Temmuz ayı sonunda kura çekileceğini belirten Zeyrek 36 ay sonunda ise inşallah vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğiz dedi. Zeyrek proje kapsamında toplanan paraların ise Belediyemiz şirketi Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş. adına Spilkent Toplu Konut Projesi için açılmış olan vadesiz hesapta tutulacağını söyledi.

İlk Yıl 20 Bin TL Taksit

Başkan Zeyrek, 1+1 daire için ilk yıldaki taksit ödemelerinin yalnızca 20 bin TL olduğunu belirterek, “Sağ olsun Noran İnşaat Şirketi’nin de bu konuda çok özverili davranışı oldu. Bizim Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile beraber hem sizlerin hakkını korumak hem de müteahhit firmanın bu işi sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmesi için güzel bir çalışmamız oldu.

Mesela, 1+1’in ben sizlere fiyatını söyleyeyim. Siz de bunları göreceksiniz. Aylık taksitimiz ilk yıl için 20 bin TL, ikinci yıl için 30 bin TL, üçüncü yıl için 35 bin TL, dördüncü yılda 45 bin TL ve beşinci yılda 50 bin TL aylık ödemelerle ve ara peşinat sistemi ile birlikte 1+1 daireye sahip olabiliyoruz” dedi.