Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'ne bağlı Zabıta ekipleri, parklarda motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımına yönelik denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve şikayetler doğrultusunda, 4 Temmuz 2024 tarihinde Şehzadeler ilçesinde bulunan Ulupark'ta denetimler gerçekleştirildi.

A W240139 03

Manisa Azerbaycan Kültür Derneği, Penbeklioğlu'nu Ziyaret Etti Manisa Azerbaycan Kültür Derneği, Penbeklioğlu'nu Ziyaret Etti

Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden denetimlerde, parkın içindeki yürüyüş yollarını kullanan motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine uyarılarda bulunuldu ve trafik kuralları ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandı.

A W240139 02

“Amacımız yayaların ve çocukların güvenliği”

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların huzuru ve güveni için çalışmalar yürüttüklerini belirten Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Amiri Orhan Karaca, gerçekleştirilen denetimlerle ilgili şunları söyledi: “Yayaların kullanımına ait olan parklarda, sevgi yollarında motosiklet ve elektrikli bisiklet girişini önlemek için denetimler yapıyoruz. Burası yayalara ait ve park olduğu için özellikle çocuk çıkması muhtemel. Yaptığımız denetimlerde cezai işlem de uygulamaya başladık. Motosiklet ve elektrikli bisiklet girişinin yasak olduğuna dair tabela da var. Amacımız, yayaların ve çocuklarımızın güvenliği. Bunun için çalışıyoruz.” dedi. 

A W240139 01

Kaynak: iHA