Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Pamuk Masası teknik ekibi, Moralılar, Rahmiye ve Kayalıoğlu mahallelerinde saha çalışmaları gerçekleştirdi. Haziran ayı boyunca yüksek seyreden hava sıcaklıklarının pamukların gelişimini olumlu yönde etkilediği belirtildi. Erken ekilen tarlalarda ilk sulamalar (boy suyu) sona ererken, geç ekilen tarlalarda ise boy suyu verilmeye devam ediliyor.

Whatsapp Image 2024 06 29 At 12.09.23

Pamukların ana zararlılarından biri olan Yeşilkurt'un, tarak, çiçek ve kozalarda beslenmesi nedeniyle önemli bir tehdit oluşturduğu biliniyor. İlçedeki pamukların şu an tarak döneminde olduğu ve yapılan incelemelerde Yeşilkurt zararına rastlanmadığı açıklandı. İklim koşullarının, Yeşilkurt yumurtalarının açılmasını engellediği değerlendirildi.

Tesviyenin bozuk olduğu tarlalarda, sulamadan sonra topraktaki oksijenin tamamen boşalması ile oluşan aşırı nemin sararmalara sebep olduğu gözlemlendi. Çiftçiler, bu konuda bilgilendirilerek gerekli önlemler hakkında yönlendirildi.

Whatsapp Image 2024 06 29 At 12.09.23 (1)

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, pamuk üreticilerinin verimli ve sağlıklı bir hasat dönemi geçirebilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.