Sultaniye üzümde ihracatın başlayacağı tarih belli oldu Sultaniye üzümde ihracatın başlayacağı tarih belli oldu

Manisa'da halkın ana geçim kaynağı tarım olarak biliniyor. Neredeyse çiftçilik yapan ailelerin %50'si ise üzüm yetiştiriyor. Üzümden elde edilecek gelirin ne kadar önemli olduğunu bu veriden bile anlamak çok kolay.

Bu nedenle Manisa'da bağcılık ülkemizin diğer alanlarına göre daha profesyonel şekilde yapılmaya çalışılıyor. Geçen yıl ise zamanında ilaçlama yapmanın ne denli önemli olduğunu bölge çiftçisi bir kez daha deneyimlemiş oldu. 

İlkbahar sonunda yaklaşık 20 günlük bir zaman diliminde üst üste yağmurların yağması ve çiftçilerin yarın ki yağmur geçsin sonra ilaçmala yaparım düşüncesi üzümde verimi %80'e varan oranda düşürdü.

Bu sene başında da geçen yıl mildiyö hastalığından çok fazla etkilenen bağlarda üzüm doğuşu beklentilerin çok uzağında kaldı. Haliyle sütten ağzı yanan çiftçi bu sezon yoğurdu üfleyerek yemeye özen gösteriyor ve her yağmur sonrası ilaçlamasını aksatmıyor.

Sarıgöl İlçe Tarım Müdürlüğü ise konu ile ilgili çiftçilere uyarılarda bulundu ve 24-26 Mayıs tarihlerinde mildiyö ve küllemeye karşı ilaçlama yapılmasını tavsiye etti.

Yapılan uyarının detayları ise şu şekilde;

Bağcılarımızın Dikkatine!!

İklim Şartları gereği ilçemizdeki bağcılarımızın 24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında bağ mildiyösü hastalığı (pronos) ve külleme hastalığına karşı bağa ruhsatlı ilaçlar ile ilaçlama yapılması gerekmektedir. 

Ayrica unlu bit kontrolü yapılarak mücadelenin aksatılmaması gerekmektedir. İlaçlarınızı reçete ile alınız.

SARIGÖL İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Mildiyö ve külleme hastalıkları Manisa'da bağların ana hastalıklarından iki tanesi. Sezon içerisinde muhakkak belirli periyotlarda ilaçlama yapılması gerekiyor. Ayrıca bağlarda kültürel işlemlerin ve teribiye sistemlerinin de doğru kurulması bu hastalıklardan korunma yolunda önem taşıyor.

Koruk Dönemi̇nde Mi̇ldi̇yö Hastaliği 1

Koruk Dönemi̇nde Külleme

Kaynak: Haber Merkezi