Otomobil alevlere teslim oldu: 1 ölü Otomobil alevlere teslim oldu: 1 ölü

Akhisar’da lunaparkta gondol sırası kavgası sonrası olaylar kanlı bitti 2 kişi hayatını kaybetti.
Türkiye’nin en uzun soluklu festivalleri arasında yer alan 565. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Gölet alanında kutlama etkinlikleri düzenlendi. Festival kapsamında düzenlenen konser akşamı etkinliğe yaklaşık 20 Bin kişinin katıldığı bildirildi.
Festival gecesi Gölet alanı içerisinde bulunan lunaparkta gondol sırası bekleyen iki grup arasındaki tartışma büyüyünce kavga ile sonuçlandı. Yaşanan kavga sonucunda mağdur olan kişi olay yerine yakınlarını çağırıyor. Kavga sırasında darbeler alarak hafif yaralanan kişinin ağabeyi Şahabettin Denizhan olay yerine gelerek kardeşini darbeden kişilere elindeki bıçakla saldırıyor. Bunun üzerine olay yerine çok yakın olan polisler müdahale ediyor. Bir polis bıçaklı kavgayı ayırmak için havaya 5 el ateş diğer polis ise yine havaya 4 el ateş ediyor. Ardından havaya 5 el ateş açan polise bu kez bıçaklamaya devam eden Şahabettin Denizhan’a ilk olarak diz kısmına ardından baldırına denk gelen 2 el ateş ediyor ve saldırganı etkisiz hale getiriyor.
Gözaltına alınıp ifadesi alınan polis serbest bırakıldı. Olayın ardından gözaltına alınan 8 kişi mevcutlu olarak adliyeye getirildi. Yapılan incelemeler sonucunda, Başsavcılık tarafından 3 kişi serbest bırakılırken, 5 kişi ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Sulh Ceza Hakimliğince yapılan değerlendirme sonucu, 2 kişi tutuklanarak Akhisar T Tipi Cezaevine gönderildi. Diğer 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı, adli kontrol kararı verilen şahıslar hakkında itiraz edeceğini bildirdi.

Editör: Aylin Ateş