Masterchef, her gün ekranlara gelerek reyting listelerinde zirveye yerleşiyor. Yarışmacıların yetenekleri kadar yaşam öyküleri de ilgi çekiyor. İzleyiciler yarışmacılar hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki Masterchef Kıvanç ve Barış kardeş mi? Master Şef'teki Barış Kıvanç nerelidir? İşte Master Şef yarışmacısı  Kıvanç ve Barış  hakkında merak edilenler...

Masterchef Kıvanç Karadeniz kimdir?

Masterchef Kıvanç ve Barış kardeş mi

MasterChef Türkiye 2022 sezonunun ikinci olan Kıvanç Karadeniz, 2023 All Star sezonunda da yarışmaya devam ediyor. Kıvanç Karadeniz, Denizli’de dünyaya gelmiş ve liseyi burada bitirmiştir. Sonra İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne girmiş fakat aşçılığa olan ilgisi ağır basmıştır. Bir yemek akademisinde eğitim alarak 7 yıl boyunca farklı mutfaklarda çalışma deneyimi kazanmıştır. Şimdilerde İstanbul Yeniköy’de bir restoranda yardımcı mutfak şefi olarak görev yapmaktadır .

Kıvanç Karadeniz’in instagram hesabı '[kivanckaradeniz]'dir. Hesabında yaptığı yemeklerin tariflerini, giydiği kıyafetleri ve MasterChef’teki dostlarıyla çektiği fotoğrafları paylaşmaktadır. MasterChef’te sergilediği başarılı ve yaratıcı yemekleriyle hem jüri üyelerinin hem de izleyicilerin takdirini toplayan Kıvanç Karadeniz, 2022 sezonunda Metin Yavuz ile girdiği finalde ikinci olmuştur. 2023 All Star sezonunda da iddialı bir performans sergileyen Kıvanç Karadeniz, şampiyonluk için mücadele ediyor.

MasterChef  Barış Demir kimdir?

Masterchef Kıvanç ve Barış kardeş mi (1)

MasterChef Türkiye 2022 ve 2023 All Star sezonlarında yarışan bir aşçı olan Barış Demir, 23 yaşında ve Bodrumlu. Kebapçı bir aileden gelen Barış, çok küçük yaşlarda yemek yapmaya başlamış.

Bodrum Torba’daki bir otelde iş bulan Barış, MasterChef’e katılmak için başvurmuş. MasterChef’te yaptığı lezzetli ve yaratıcı yemeklerle jüri üyelerinin ve izleyicilerin beğenisini kazanan Barış, Fatma Nur Uçar’la yaşadığı kavgalarla da gündeme gelmiş.

2022 sezonunda finalden az önce elenerek hayal kırıklığı yaşayan Barış, 2023 All Star sezonunda Güzide’nin yerine yedek olarak girmiştir.

Masterchef Kıvanç ve Barış kardeş mi? Master Şef'teki Barış Kıvanç nerelidir?

Masterchef Kıvanç ve Barış kardeş mi Master Şef'teki Barış Kıvanç nerelidir

Masterchef 2022 yarışmasında finale kalan Kıvanç Karadeniz, Denizli’de doğup büyümüş. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nde mühendislik okumuştur. 32 yaşında olan Kıvanç, yedi yıldır aşçılık yapıyor.

Yarışmadan önce Yeniköy’deki bir restoranda yardımcı şef olarak çalışan Kıvanç, Masterchef’ten sonra sosyal medyada yemek tarifleri paylaşıyor. Masterchef’te yaptığı lezzetli yemeklerle dikkat çeken Kıvanç, son bölümde Metin Yavuz ile yarıştı. Kıvanç, Masterchef 2022 sezonunu ikinci sırada bitirdi.

Masterchef Barış Demir ise  “23 yaşındayım, Bodrum’lu bir aşçıyım. Aile mesleği olduğu için çok küçük yaşlarda mutfakla tanıştım. MasterChef’e katılmaya karar verdim. Torba’daki bir otelde aşçılık yapıyorum.”demiş ve kendini  tanıtmıştır.

Bu bilgiler ışığında Masterchef Kıvanç Karadeniz ve Barış Demir’in kardeş olduklarını söylemek mantıklı görünmüyor...

Masterchef 2022'de kim kazandı?

MasterChef 2022’nin birincisi Metin Yavuz oldu. Metin, Kıvanç Karadeniz ile finalde karşılaştı ve şeflerin verdiği puanlarla MasterChef Türkiye 2022’nin şampiyonu seçildi. Metin, büyük finalde Türk mutfağından, uluslararası mutfaktan ve kendi imza yemeğinden oluşan üç menü yaptı. Metin’in imza yemeği “Şöhret” adını taşıyordu. Metin, finalde toplamda 70 puan toplayarak Kıvanç’ı 5 puan farkla geçti. Kıvanç ise finalde 65 puan alarak MasterChef Türkiye 2022’nin ikinciliğini elde etti. MasterChef Türkiye 2022’nin birincisi Metin, lüks bir arabanın yanında büyük bir kupa da kazandı.

2023 Masterchef Yarışmacıları ana kadroda kimler var?

MasterChef Türkiye 2023, All Star formatıyla TV8 ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Bu yıl MasterChef’te daha önce yarışmış ve iz bırakmış birçok isim yeniden mutfakta ter dökecek. MasterChef All Star’ın yeni sezon tanıtım fragmanında, yarışmacı kadrosunun bir kısmı açıklandı. İşte MasterChef All Star 2023 yarışmacıları:

Barbaros Yoloğlu: MasterChef 2020’nin ikincisi olan Barbaros, Denizli doğumlu ve 32 yaşında. Yarışmadan önce Yeniköy’de bir restoranda yardımcı mutfak şefliği yapan Barbaros, MasterChef’ten sonra sosyal medyada yemek tarifleri paylaşıyor.

Uğur Kardaş: MasterChef 2018’in şampiyonu olan Uğur, İstanbul doğumlu ve 30 yaşında. Aile mesleği olan aşçılığa çok küçük yaşlarda başlayan Uğur, yarışmadan sonra Torba’da bir otelde çalışmaya devam ediyor.

Metin Yavuz: MasterChef 2022’nin şampiyonu olan Metin, İzmir doğumlu ve 28 yaşında. Yarışmadan önce bir pastanede çalışan Metin, büyük finalde Kıvanç Karadeniz’i geride bırakarak lüks bir otomobilin sahibi oldu.

Sergen Özer: MasterChef 2019’un üçüncüsü olan Sergen, Ankara doğumlu ve 25 yaşında. Yarışmadan önce bir restoranda aşçılık yapan Sergen, MasterChef’ten sonra kendi restoranını açtı.

Eren Kaşıkçı: MasterChef 2021’in şampiyonu olan Eren, Antalya doğumlu ve 24 yaşında. Yarışmadan önce bir otelde aşçılık yapan Eren, büyük finalde Sefa Okyay Kılıç’ı yenerek MasterChef Türkiye 2021’in birincisi ilan edildi.

Sefa Okyay Kılıç: MasterChef 2021’in ikincisi olan Sefa, Bursa doğumlu ve 23 yaşında. Yarışmadan önce bir restoranda aşçılık yapan Sefa, büyük finalde Eren Kaşıkçı’ya kaybederek MasterChef Türkiye 2021’in ikincisi oldu.

Eray Aksungur: MasterChef 2019’un ikincisi olan Eray, İstanbul doğumlu ve 22 yaşında. Yarışmadan önce bir restoranda aşçılık yapan Eray, büyük finalde Cemre Uyanık’a kaybederek MasterChef Türkiye 2019’un ikincisi oldu.

Kıvanç Karadeniz: MasterChef 2022’nin ikincisi olan Kıvanç, Denizli doğumlu ve 32 yaşında. Yarışmadan önce bir restoranda aşçılık yapan Kıvanç, büyük finalde Metin Yavuz’a kaybederek MasterChef Türkiye 2022’nin ikincisi oldu.

Hasan Biltekin: MasterChef 2019’un dördüncüsü olan Hasan, İstanbul doğumlu ve 29 yaşında. Yarışmadan önce bir restoranda aşçılık yapan Hasan, büyük finalde elenerek MasterChef Türkiye 2019’un dördüncüsü oldu.

Fatma Nur Uçar: MasterChef 2020’nin üçüncüsü olan Fatma Nur, İstanbul doğumlu ve 26 yaşında. Yarışmadan önce bir pastanede çalışan Fatma Nur, büyük finalde elenerek MasterChef Türkiye 2020’nin üçüncüsü oldu.

Masterchef başvurusu nasıl yapılır?

Masterchef’e katılmak isteyenler, TV8’in internet sitesindeki formu doldurup ve kendilerini tanıtan bir video çekip yarışmaya başvurabilirler.Formda kişisel bilgilerinizin yanında yemek yapma tecrübeleriniz, stiliniz, yetenekleriniz ve hedefleriniz hakkında sorular bulunmaktadır. Formu tam ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra, kendinizi ve aşçılık becerinizi anlatan bir video hazırlamanız lazım. Videoyu formun en sonunda yükleyebilir veya WhatsApp videolu başvuru hattına gönderebilirsiniz.

WhatsApp videolu başvuru hattının numarası [0549 890 88 88]'dir. Videonuzun boyutunun en fazla 100 MB olmasına ve yüzünüzün iyi görünmesine özen gösteriniz. Videolu başvuru yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvurunuz onaylanırsa TV8 çalışanları sizinle temasa geçecektir. 

Masterchef Türkiye’nin jürileri Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna olarak aynı kalmaktadır . Masterchef Türkiye’ye katılıp mutfakta kendinizi göstermek istiyorsanız, hemen başvurunuzu yapabilirsiniz. Başarılar dileriz...