Matrix serisi, bilimkurgu türündeki en sevilen yapımların başında geliyor. Serinin her filmi büyük başarılara imza atarken milyonlarca hayrana ulaştı. Yakın zaman önce Matrix’in yeni bir filminin çıkacağı yönündeki haberler serinin hayranlarını oldukça heyecanlandırdı.

Bu nedenle sosyal medyada herkes Matrix 5 ne zaman çıkacak sorusunu sormaya başladı. Merakla beklenen filmle ilgili soruları sizler için cevapladık.

Matrix 5 Ne Zaman 3

Matrix 5 Ne Zaman? Çekilecek Mi?

İlk filmi 1999 yılında izleyicilerle buluşan Matrix serisi gelmiş geçmiş en başarılı yapımlar arasında yer alıyor. Dünya çapında milyonlarca hayranı olan serinin şu ana kadar çıkan dört filmi de büyük ses getirdi.

Yeni bir film bekleyen hayranlara ise iyi haber geçtiğimiz nisan ayında verildi. Serinin yapımcısı Warner Bros.’un Matrix’in beşinci filmle devam edeceğini duyurdu. Yeni bir Matrix filminin çekileceği haberinden sonra sosyal medyada herkes Matrix 5 ne zaman vizyona girecek sorusuna cevap aramaya başladı.

Ancak büyük bir heyecanla beklenen beşinci filmin ne zaman vizyona gireceğine dair henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Keanu Reeves'in canlandırdığı Neo ve Carrie-Anne Moss’un hayat verdiği Trinity karakterlerinin yeni filmde yer alıp almayacakları da açıklanmadı.

Şu ana kadar bildiğimiz tek şey serinin yönetmenlik koltuğunda değişiklik yaşanacak olması. Matrix 5’te Drew Goddard, serinin önceki filmlerini yöneten Lana ve Lilly Wachowski ikilisi yerine yönetmenlik görevini devralacak. Yeni filmde Lana Wachowski ise bu sefer idari yapımcı olarak yer alacak.

Matrix 5 Ne Zaman 5

Matrix'in Kaç Tane Filmi Var?

Matrix 5 ne zaman sorusuna yanıt bulanlar sevilen film serisinde kaç tane film olduğunu da merak ediyor. İlk filmi 1999 yılında vizyona giren ve BAFTA Awards dahil birçok ödül alan serinin şu ana kadar dört filmi yayınlandı.

Matrix’in hayranlarıyla buluşan filmleri şu şekilde:

  • The Matrix (1999)
  • The Matrix Reloaded (2003)
  • The Matrix Revolutions (2003)
  • The Matrix Resurrections (2021)

Matrix 5 Ne Zaman 7

Matrix Nasıl Bitti?

Matrix 5 ne zaman çıkacak diye soran sorusunun ardından serinin son filminin nasıl bittiği de merak ediliyor.  Matrix’in dördüncü filmi olan The Matrix Resurrections 2021 yılında vizyona girdi. Polonyalı yönetmen Lana Wachowski bu sefer tek başına yönettiği filmin olay örgüsüne kısaca bakalım.

Mavi hapları almayı bırakan Neo, hafızasını yavaş yavaş geri kazanmaya başlar. Ardından Bugs adında genç bir kadın ve Morpheus tarafından Matrix’ten kurtarılır. Neo daha sonra Trinity’i de Matrix’ten kurtarmak ister ancak Neil Patrick Harris’in canlandırdığı The Analyst tarafından engellenir.

The Analyst ise Neo ve Trinity’i birbirinden ayrı tutarak Matrix’ten daha fazla enerji üretmek ister. The Analyst’in planlarını bozmak isteyen Neo ve Trinity bir araya gelerek Matrix’i yeniden şekillendirmeye karar verir. Sonunda Trinity, Matrix’te istediğini yapabilme yeteneğini kazanır ve Neo ile birlikte gökyüzüne doğru uçarlar.

Matrix 5 Ne Zaman 6

Matrix Ne Anlatıyor?

Henüz vizyona giriş tarihi belli olmayan Matrix 5’in konusu da merak ediliyor. Ancak şu ana kadar gerek filmin konusu gerekse oyuncu kadrosu hakkında bir açıklama gelmedi. Yine de Matrix’in konusu hakkında bazı iddialar var.

68 yaşındaki kadın başarılara doymuyor 68 yaşındaki kadın başarılara doymuyor

Bu iddialara göre yeni filmde Jonathan Groff’un canlandırdığı Ajan Smith ile Neo ve Trinity karşı karşıya gelebilir. Çünkü Ajan Smith, Neo ile Trinity’e the Analyst’e karşısında yardım ettikten sonra ortaklıklarının bittiğini söylemişti. Diğer bir iddiaya göre de Matrix serisi yeniden başlatılabilir. Özellikle son filmin beklenen başarıyı elde edememesinin ardından bu konuda söylentiler çıkmaya başladı.

Bu nedenle Keanu Reeves'in canlandırdığı Neo ve Carrie-Anne Moss’un hayat verdiği Trinity karakterleri yeni filmde yer almama ihtimalleri bulunuyor. Matrix 5 ne zaman, çekilecek mi, Matrix'in kaç tane filmi var, nasıl bitti, ne anlatıyor sorularını sizler için yanıtladık.

Editör: Gulce Editor