Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, bugün sosyal medyada dolaşan ve yarın okulların tatil edileceği yönündeki iddialara açıklık getirdi. Özellikle bu tür söylentilerin yayılmasıyla birlikte endişeler artarken, MEB yetkilileri durumu netleştirdi. Okulların yarın normal bir şekilde açık olacağı yönünde yapılan açıklamalar, kamuoyunda rahatlama yarattı.

İddiaları Yalanlayan MEB Yetkilileri

MEB yetkilileri, okulların yarın tatil olacağı yönündeki söylentileri yalanlayarak, okulların açık olacağı vurgusunu yaptılar. Bu açıklama ile birlikte, öğrenciler, veliler ve eğitim camiası, yarınki eğitim programının normal akışıyla devam edeceğine yönelik bilgilendirildi.

Meb Yetkililerinden Okulların Açık Olduğu Yönünde Açıklama (1)

Eğitimcilerden Tepkiler

Öte yandan, İstanbul'da bir özel lise müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi sonrasında eğitim camiasından tepkiler yükseldi. Eğitim-Bir-Sen üyeleri, İstanbul Eyüpsultan’da yaşanan bu trajik olayı protesto etmek ve eğitimdeki şiddete dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Okul müdürüne yapılan saldırı, eğitimciler arasında büyük bir üzüntü ve endişe yarattı.

Eğitimde Şiddete Karşı Sesler Yükseliyor

TBMM Çankaya girişinde bulunan Meclis Parkı’nda toplanan sendika üyesi öğretmenler, 'Kınamayı Bırakın, Yasamızı Çıkarın’ ve ‘Eğitimde Şiddete Dur De’ sloganları ile seslerini duyurdu. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin artık münferit eylemler olmaktan çıktığını belirterek, bu durumun yaygın bir toplumsal sorun haline geldiğini ifade etti.

Bingöl'de Deprem! Bingöl'de Deprem!

Meb Yetkililerinden Okulların Açık Olduğu Yönünde Açıklama (2)

Eğitimcilerden Çözüm Talebi

Ali Yalçın, eğitimciler olarak daha iyi bir eğitim için çalışmalarının yanı sıra, eğitimdeki şiddetin önlenmesi için de çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Görülen o ki, eğitimcilerin şiddet olaylarına karşı sessiz kalmadıkları ve çözüm önerilerini sundukları belirtiliyor. Ancak, bu konuda yetersiz kalındığı ve şiddetin artış gösterdiği vurgulanıyor. Eğitim çalışanları, bu tür şiddet olaylarına karşı caydırıcı önlemler alınmasını ve yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ediyorlar.

Eğitim camiası, eğitimde şiddetin önlenmesi için kararlı bir şekilde mücadele ediyor ve yetkililerden gerekli adımların atılmasını bekliyor. Özellikle eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin artması, kamuoyunda büyük bir endişe yaratıyor. Eğitimciler, bu sorunun çözümü için birlikte hareket etmeye ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorlar. Unutulmamalıdır ki, eğitimde şiddet herkesin sorunudur ve ancak birlikte hareket ederek bu soruna çözüm bulunabilir.

Kaynak: Haber Merkezi