Türkiye Kadınlar Voleybol Milli Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında adeta bir yıldız gibi parlayan Melissa Vargas’ın hayatı hakkında detaylar merak ediliyor…

Şu anda dünyanın en iyi voleybolcuları arasında gösterilen Melissa Vargas, özel hayatıyla da dikkatleri çekiyor. Melissa Vargas evli mi, eşi kim soruları da Vargas’ın takipçileri tarafından sıklıkla merak ediliyor. 

Türkiye’yi evi olarak gören Melissa Vargas’ın Malatyalı olup olmadığı da araştırılan konular arasında. Özellikle de Vargas’ın Malatya’ya ziyareti sonrası bu soruların sayısı gittikçe artmaya başlamıştır.

İşte, Milli voleybolcumuz Melissa Vargas hakkındaki detaylar…

Melissa Vargas Kimdir 2

Melissa Vargas Evli Mi Eşi Kimdir?

Melissa Vargas Kimdir 5

Sempatik tavırları ve başarılı spor kariyeri ile Melissa Vargas’ın özel hayatı da araştırılıyor. Vargas’ın güncelde bir sevgilisinin olup olmadığı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Ortaya atılan iddialar arasında ise Melissa Vargas’ın eskiden evli olduğu yer alıyor. 2022 yılının sonunda boşandıkları söylenen çiftin ne kadar süre beraber oldukları hakkında da net bir bilgi yok. 

Adının Yesli Well olduğu bilinen bir kadınla evli olduğu bilgisi ise çiftin fotoğraflarının yayınlanması ile iddiaların doğru olduğunu gösteriyor. 2022 yılının ortalarına kadar eşi Yesli Well’in Vargas’ı çıktığı maçlarda ve antrenmanlarda da yalnız bırakmadığı görülüyor. 

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Melissa Vargas Kimdir?

Melissa Vargas Kimdir

Melissa Teresssa Vargas Abreu, kısaca Melissa Vargas olarak biliniyor. 16 Ekim 1999 tarihinde Cienfuegos’ta doğan Vargas, aslen Küba kökenlidir. 

Yetenekli bir voleybol oyuncusu olan Melissa Vargas, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımının formalarını giymiş ve başarıyla temsil etmiştir. 

İlk olarak 2014 yılında İtalya’da düzenlenen Dünya Kadılar Voleybol Şampiyonası’nda Küba Kadın Milli Voleybol Takımının önemli bir parçası olarak yer almıştır. 

2023 yılında ise Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımına katılarak uluslararası kariyerinde yeni bir sayfa açmıştır. 

Melissa Vargas’ın Kariyeri

Melissa Vargas Kimdir 4

Melissa Vargas, hentbolcu bir babanın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Henüz 6 yaşındayken sokaklarda voleybol oynamaya başlamış ve 8 yaşında okul takımına seçilmiştir. Okul takımındaki performansı sayesinde de adı ‘’Küba’nın Yıldızı’’ olarak anılmaya başlamıştır. 

12 yaşına geldiğinde Cienfuego takımında antrenmanlara katılmaya başlamıştır. Vargas aynı zamanda Küba Genç Milli Voleybol takımlarında da başarıyla forma giymiştir. 

2016 yılında Çekya’da bir sezon boyunca forma giyse de omzundan yaşadığı sakatlık sebebiyle tedavi olmak için ülkesi Küba’ya dönmüştür.  Memleketi Küba’daki sağlık koşullarını beğenmeyip eleştirdiği için 2017’den itibaren 4 yıl boyunca milli takımda oynaması yasaklanmıştır. Bu durum üzerine İsviçre’ye sığınma talebinde bulunmuş ve bir İsviçre kulübüne transfer olmuştur. 

İsviçre’de de bir yıl boyunca forma giyen Vargas, 2018 yılında Fenerbahçe’ye katılmıştır. 

9 Nisan 2021 tarihinde ise Türk vatandaşı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti kimliği ise kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmiştir. Melissa adını ise ‘’Melisa’’ olarak değiştirmiştir.

2022-2023 sezonunda Çin Ligi’nde Tianjin takımında oynadıktan sonra Fenerbahçe’ye geri dönüş yapmıştır. 2023 yılında CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ise voleybol tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

Vargas’ın rekoru aşağıdaki gibidir:

  • Avrupa Şampiyonasında İsveç ile oynanan maçta 112 km/s hızla attığı servisle Tijana Boskovic’in 111.4 km/s’lik servis rekorunu geçmiştir.

Melissa Vargas Malatyalı Mı?

Melissa Vargas Kimdir 3

Melissa Vargas aslen Küba doğumlu ve yaşamına da Küba’da başlayan bir voleybol oyuncusudur. Melissa Vargas’ın Türk vatandaşı olmasındaki en büyük etmenlerden birisi ise Voleybol Federasyonu Başkanı, Mehmet Akif Üstündağ’dır.

Üstündağ Malatyalı olduğu için ve Melissa Vargas da Mehmet Akif Üstündağ’ı manevi babası olarak gördüğü için ‘’Ben bir Malatya vatandaşıyım’’ sözlerini söylemiştir. 

Aynı zamanda kendisi, Mehmet Akif Üstündağ ile birlikte 10 Ekim 2023 tarihinde Malatya’yı ziyaret etmiş ve sevenlerinin forma ile toplarını imzalamıştır. 

Melissa Vargas evli mi ve eşi kim gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Sizde grüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hatice Zeybek