Milletler ligini kazanan Voleybol kadın milli takımımız tarihi bir başarıya imza attı ve bizi gururlandırdı.  Takımda çok önemli isimler çok büyük performanslar ortaya koydu ve başarıda çok kilit rol oynadılar. Fakat takımda sürekli görmeye alışık olduğumuz bazı isimlerin olmaması vatandaşlar tarafından merak uyandırdı. Bu isimlerden birisi de tecrübeli oyuncu Meryem Boz. İşte Meryem Boz milli takımda neden yok 2023? Meryem Boz milli takımdan ayrıldı mı? Meryem Boz voleybolu bıraktı mı? Meryem Boz Kimdir? Gibi soruların ayrıntılı cevapları haberimiz içerisinde yer almaktadır. Gibi soruların ayrıntılı cevapları haberimiz içerisinde yer almaktadır.

Meryem Boz Kimdir?

Meryem Boz, 3 Şubat 1988 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Voleybola beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başlamıştır.

Meryem Boz, 2001 yılında Eskişehir DSİ Bentspor ile voleybol hayatına adım atmıştır. Ardından İller Bankası, Atom Trefl Sopot, Fenerbahçe, Halkbank, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Nilüfer Belediyespor, Seramiksan, Galatasaray, Aydın Büyükşehir Belediyespor ve Vakıfbank takımlarının formasını giymiştir. Şimdilerde Fenerbahçe’de pasör çaprazı olarak oynamaktadır.

Meryem Boz, milli takımlarda küçük kızlar, yıldız kızlar, genç kızlar ve A takım olmak üzere her kategoride başarıyla mücadele etmiştir. A Milli Kadın Voleybol Takımı ile 2010 ve 2015 CEV Avrupa Ligi’nde bronz ve gümüş madalya, 2017 ve 2019 Avrupa Şampiyonası’nda bronz ve gümüş madalya, 2020 CEV Tokyo 2020 Olimpiyat Elemeleri’nde altın madalya elde etmiştir. Ayrıca 2020 CEV Tokyo 2020 Olimpiyat Elemeleri’nin en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü almıştır.

Meryem Boz, kulüp kariyerinde de birçok başarıya imza atmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Polonya Ligi’nde Atom Trefl Sopot ile ikincilik
  • FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Fenerbahçe ile üçüncülük
  • CEV Kupası’nda Fenerbahçe ile ikincilik
  • CEV Challenge Kupası’nda Bursa Büyükşehir Belediye ile şampiyonluk ve en skorer ve en değerli oyuncu ödülleri
  • Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde en skorer üçüncü ve beşinci oyuncu olma

Meryem Boz, 2012 yılında Ufuk Çalık ile evlenmiştir. Eskişehir’de kâr amacı gütmeyen Meryem Boz Spor Akademisi’ni hayata geçirmiştir. Bu akademi, Türk voleyboluna katkı sağlamak amacıyla oryantasyon, temel voleybol eğitimi, voleybol teknik eğitimi, fitness, spor psikolojisi, temel beslenme eğitimi gibi alanlarda hizmet vermektedir.

Meryem Boz’un boyu 1.90 m, kilosu 68 kg, burcu kovadır. Kitap okumayı, film izlemeyi ve alışveriş yapmayı sever. Instagram’da @mrymboz, Twitter’da @13Mrymboz kullanıcı adlarıyla yer almaktadır.

Bingöl'de Deprem! Bingöl'de Deprem!

Meryem Boz milli takımda neden yok 2024? Meryem Boz milli takımdan ayrıldı mı? Meryem Boz voleybolu bıraktı mı?

Meryem boz milli takımda neden yok 2023 Meryem Boz milli takımdan ayrıldı mı Meryem Boz voleybolu bıraktı mı

Meryem Boz'un milli takımda neden olmadığı hakkında pek çok spekülasyon yapılıyordu. Fakat Meryem Boz teknik bir kararla milli takımda yer almıyor. Meryem Boz, Teknik ekip kararı ile milli takımda yer almıyor.

Kaynak: Muhammed Çakır