Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarından biri olan Kalkavan Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan hem iş hayatında hem de sosyal hayatta dikkat çeken bir isim. Nazım Kalkavan kimdir sorusuna yanıt verdik. İşte, detaylar…

Nazim Kalkavan Kimdir

Nazım Kalkavan Kimdir?

Türkiye’nin önde gelen inşaat ve denizcilik şirketlerinden biri olan Kalkavan Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan’ın kişisel bilgilerine net olarak ulaşılamasa da 1914 yılında İstanbul’da doğduğu ve 1968 yılında 54 yaşındayken vefat ettiği bilinmektedir. 

Çocukluğunu Süleymaniye’de bir konakta geçiren Kalkavan’ın eğitim hayatı, ailesinin 1924’te Beylerbeyi’nde yalıya taşınmaları ile başlamıştır.  

İlk ve ortaokulu yatılı olarak Galatasaray’da okumasının arından Robert Koleji’nde liseyi bitirmiştir. Üniversite ise Oxford’a giderek edebiyat alanında çalışmıştır. 

MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Okuduğu süre botunca Hollywood’a gitmiş ve Türkiye hakkında yapılan filmler için danışmanlıkta bulunmuştur. Ayrıca filmlerde Türkçe konuşulan sahnelerin de dubjalını gerçekleştirmiştir.

Nazım Kalkavan’ın kızı Billur Kalkavan, babası ile ilgili yaptığı açıklamalarla aileyi gündeme getirmiştir. Armatörün babası değil, dedesi olduğunu ve babasının da dedesinden kalan parayı harcadığını iddia etmiştir. 

Üstelik Nazım Kalkavan’ın bir Rus ajanının günlüğünde isminin sıklıkla geçmesi kendisi hakkındaki gizemli durumları merak ettirmiştir. 

Kalkavan’ın ölümü ve ölüm tarihi hakkındaki belirsizlikler de kamuoyunu meraka sürüklemiştir. Billur Kalkavan babasının 1975-176 yılarında hala hayatta olduğunu belirten açıklamalarda bulunmuştur. 

Nazım Kalkavan Ne İş Yapıyor?

Nazim Kalkavan Kimdir 2

Nazım Kalkavan 1954 yılında Türkiye’ye dönüş yapar yapmaz çeşitli iş fırsatlarıyla karşılaşmış ve bunları değerlendirmiştir. Hem aile kökenleri hem de kendi ilgi alanı denizciliğe yönelmiştir.
Kalkavan Grup’un büyümesinde önemli bir başarı hikayesi yazan Nazım Kalkavan, başarılı bir insanı ve armatör olarak tanınmaktadır. 

Kalkavan Yapı Nedir?

Kalkavan Yapı, 1972 yılında armatörlük ve hurda gemi söküm faaliyetleriyle ticari hayata başlayan bir aile şirketidir. 
Şirket, daha sonra çok sayıda gemi satın alma ve inşa etme işlemleri yapmıştır. Ayrıca, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Galleria ve Ataköy Marina gibi önemli projelerin de büyük hissedarlarından biridir.

Nazım Kalkavan, Kalkavan Yapı’nın inşaat sektöründeki faaliyetlerini yönetmektedir. Şirket, özellikle İstanbul’da konut, ofis ve residence projeleri inşa etmektedir. 

Şirketin en bilinen projesi, Zeytinburnu sahilinde yer alan Yedi Mavi’dir. Yedi Mavi, 51 bin metrekarelik arsa üzerinde 6 blokta 1.000 daire ve 17 bin metrekarelik ticari alan içermektedir.

Nazım Kalkavan Serveti Ne Kadar?

Nazım Kalkavan’ın serveti hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, şirketinin yaptığı yatırımlar ve projeler göz önüne alındığında, oldukça zengin bir iş adamı olduğu söylenebilir. 

Nazım Kalkavan’ın kızı Billur Kalkavan ise, 2022 yılında hayatını kaybeden ünlü bir oyuncu ve sunucuydu. Billur Kalkavan, ölmeden önce “Ailem çok zengin” demiştir.

Nazım Kalkavan Eşi Kimdir?

Nazım Kalkavan 1 Mayıs 1961’de Nuyan Germiyanoğlu ile evlenmiştir. Nuyan Germiyanoğlu, İETT’nin kurucularından Celalettin Germiyanoğlu’nun kızıdır. 

Bu evlilikten 1962 yılında Billur Kalkavan adında bir kızları olmuştur. 

Billur Kalkavan Kimdir?

Nazim Kalkavan Kimdir 3

Köklü bir ailenin kızı olan Billur Kalkavan 2 Kasım 1962 tarihinde İstanbul’da doğmuş ve 15 Ekim 2022 tarihinde vefat etmiştir. Oyuncu ve sunucu olarak bilinmektedir.

Billur Kalkavan’ın annesi Nuyan Hanım, Osmanlı Sultanı Abdülmecid’in en büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa’nın torunudur. 

Eğitim hayatına Amerika Birleşik Devletleri’n de başlasa da Türkiye’de Kadıköy Maarif Koleji’nde öğrenim görmüştür. Liseyi yarıda bırakarak 16 yaşında filmlerde rol almaya başlamıştır. 

2009 yılında hayatını Buğra Bahadırlı ile birleştirmiştir. 

15 Ekim 2022 tarihinde ise İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede akciğer kanseri sebebiyle vefat etmiştir. Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi