Nvidia şirketi, Amerika Birleşik Devleti Kaliforniya merkezli bir teklonoji merkezidir. Yıllardan beri oyunculara yönelik üretim yapan bu şirketin son dönemde  ani ve yüksek değer artışı birço insan tarafından merak konusu oldu.  Bu bakımdan Nivida ne iş yapıyor? Piyasa değeri ne? ve  Sahibi kim? gibi sorular merak konusu oldu. Gelin birlikte bu soruların cevaplarına bakalım.

Nvidia Ne İş Yapıyor?

Nvidia, oyunculara yönelik grafik işlemciler ve grafik kartları üretir.  Bunların dışında  yapay zeka, derin öğrenme ve yüksek  performanslı alanlarda adından söz ettiren bir şirkettir.

Nvidia şirketi 2014 yılında,  üretim yapacağı odak noktasını dört pazara hitap edicek şekilde değiştirmiştir. Oyun, profesyonel görselleştirme, veri merkezleri ve otomotiv.

Bu alanlara özelinde ürünler çıkartan Nvidia şirketi günümüzde oldukça başarılı bir şirket sayılmaktadır. Kendini 4 odak noktaya odaklayan Nvidia şirketi, bu kapsamda yaptığı çalışmlar ile şirketin isminden söz ettirmeyi başarmış ve şirketin değerini oldukça yükseltmiştir.

 Piyasaya çıkarttıkları, GeForce ve NForce ile iyi başarılar elde etmiş olan bu şirket, PlayStation 3 ve Xbox gibi ünlü oyun  şirketlerine grafik işlemci üreterek büyük başarılara imza atamayı başarmışlardır.

Günümüzde oldukça başarılı sayılan bu şirket, Dünyanın en değerli şirketleri arasında ikinici sıraya yükselmeyi başarmıştı. Bu başarısı kısa  sürdü. 

Nivida Ne İş Yapıyor Piyasa Değeri Ne Sahibi Kim (1)

Nvidia Piyasa Değeri Ne?

Nvidia Şirketinin güncel olarak piyasa değeri, 2.9 Trilyon Dolar.

Nvidia markasının  piyasa değeri kısa süreliğine 3.1 Trilyon Dolar'a kadar çıktı. Nvidia şirketinin ani yükselişi, şirketi kısa süreliğine dünyanın en değerli şirketleri arasında ikinci sıraya yükseltmişti. Hatta dünyada piyasa devi sayılan Apple'ı geçerek büyük başarı elde etmişti. Ancak bu başarı kısa sürdü. 

Nvidia şirketi, Apple şirketini güncel olarak geçememiş olsa da, piyasa değeri olarak halen oldukça değerli bir şirket olarak kabul edilmektedir.

Nivida Ne İş Yapıyor Piyasa Değeri Ne Sahibi Kim (2)

Nvidia Şirketinin Sahibi Kim?

Nvidia şirketinin sahibi  Jen Hsun Huang'dır. Çin asılı olan Jen Hsun Huang şirketi ilk olarak 1993 yılında kurmuştur.  Jen Hsun Huang şirketi kurduktan tam iki yıl sonra ilk ürününü piyasaya çıkardı. 

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Piyasaya çıkartığı ilk  ürünün  isimi "NV1"  olmuştur. Çıkardıkları bu ürün,  neredeyse tüm gelecek bilgisayarlar için  standart oluşturacak yenilikçi ilk ürün oldu.

İlk ürününü piyasaya çıkardıktan tam 4 yıl sonra 1999 yılında , Nvidia şirketi ilk GPU'yu piyasaya sürdü. Piyasaya sürdüğü ürünlerden istediği başarıyı yakalayan şirket, 2002 senesinde toplam 100 milyonun üzerinde satış adedine ulaşmayı başarmıştır.  2002 yılında iyi bir başarı adedine ulaştıktan sonra, hepimizin bildiği PlayStation 3  grafik işlemci çalışmaları için kolları sıvadı.

 Nvidia şirketi, yıllar içinde bilgisayar teklonojisi yararına birçok ürünü piyasaya sürmüştür. Günümüzde şirket değeri 2.9 Trilyon değerinde olan bu başaralı şirket, Teklonoji devi Apple şirketini  kısa süreliğine de olsa geride bırakmayı başarmıştır.

Nivida Ne İş Yapıyor Piyasa Değeri Ne Sahibi Kim (3)

Kaynak: Haber Merkezi