Vatandaşların merak ettiği Oregon ne demek? Oregon TDK anlamı? Oregon nedir? işte detaylar haberimizde...

Cihan Çanak babası kim? Aslen nereli? Cihan Çanak babası kim? Aslen nereli?

Oregon ne demek?

Oregon, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir eyaletidir. Eyalet, Pasifik Okyanusu’na kıyısı olan ve kuzeyde Washington, güneyde Kaliforniya ve Nevada, doğuda Idaho ile sınırı olan bir bölgedir. Kuzey sınırını Columbia nehri, doğu sınırını ise Snake nehri belirlemektedir. Willamette nehri vadisi, eyaletteki en kalabalık ve en verimli tarım alanıdır.

Oregon TDK anlamı?

Eğrelti otlarında, bütün kara yosunlarında bazı su yosunlarında, açık tohumlularda görülen dişilik organı

Oregon ne demek Oregon TDK anlamı Oregon nedir (2)

Hood Dağı ve Trilllium Gölü'ne yansıması, Oregon

Oregon coğrafi konumu

Oregon, doğudan batıya 636 km, kuzeyden güneye 475 km uzanır. Alanı 254.810 kilometrekare ile ABD’nin en büyük dokuzuncu eyaletidir. En yüksek nokta Hood Dağı’dır ve 3.429 metre yükselir. En alçak nokta ise Büyük Okyanus kıyısındaki deniz seviyesidir. Eyaletin ortalama yüksekliği 1.006 metredir. Güney Oregon’da Krater Gölü Ulusal Parkı bulunur ve ABD’nin en derin gölü olan Krater Gölü’ne ev sahipliği yapar.

Oregon ne demek Oregon TDK anlamı Oregon nedir (1)

Crater Lake, Oregon'daki krater gölü

Eyaletin %46’sı ormanlık alandır ve bu ormanların %60’ı federal hükümete aittir. Cascade Sıradağları’nın batı tarafında ormanlar daha sık görülür; bu bölgenin yaklaşık %80’i ağaçlıktır. Oregon, kıta ABD’sinde en fazla kereste üreten eyalettir. Bununla birlikte, eyaletin güneybatı bölgesi Yüksek Çöl olarak adlandırılan bir çöl bölgesidir.

Kaynak: Haber Merkezi