Bingöl'de Deprem! Bingöl'de Deprem!

Koç Topluluğu’nun kurucusu olan merhum Vehbi Koç tarafından, 1928 yılında Ankara’da "Ford Motor Company" acenteliği alınarak kurulan Otokoç, Koç Holding'in otomotiv sektöründeki ilk yatırımıdır. Ford, Ford Trucks, Volvo, Fiat, Alfa Romeo, Jeep ve Maserati markalarının satış ve satış sonrası faaliyetlerini yürütmektedir.

Türkiye genelinde 11 lokasyonda bulunan 51 şubesiyle Otokoç, yaygın bir hizmet ağı sunmaktadır. Şirket, koşulsuz müşteri memnuniyetini ön planda tutmakta ve sektöründe lider bir konumdadır. Otokoç Otomotiv çatısı altında, ticari ve bireysel yeni araç satışı, satış sonrası hizmetler, 2. el araç işlemleri, sigorta ve finansman çözümleri, servis ve bakım, araç koruma sistemleri ve danışmanlık hizmetleri gibi çok yönlü hizmetler sunmaktadır. Bunları Koç kalitesi ve güvencesi ile tek çatı altında müşterilere sunuyor.

Otokoç, sürekli yenilik peşinde koşarak ve hep daha iyisini hedefleyerek otomotiv sektörüne değer katmaktadır. Şirket, “yenilikçi mobilite çözümleri geliştiren, küresel ve lider referans noktası olma” vizyonu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Otokoç Ceo'su Kim?

Merhum Vehbi Koç tarafından 1928 yılında kurulan Otokoç, Koç Holding'in ilk otomotiv yatırımıdır. Otokoç'un CEO'su Görgün Özdemir, şirketin Türkiye'de otomotiv sektörünün temellerini attığını belirtmektedir. Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı ve Otokoç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Çimen ise şirketin 90. yılını kutladığı dönemde, Türkiye ve 9 diğer ülkede 80.000 adetlik araç filosuna ulaştığını belirtiyor.

Çimen, "Ülkemizin ve Koç Topluluğu’nun ilk otomotiv şirketi olan Otokoç olarak hem ülkemizde hem de yurt dışında büyümeyi hedefliyoruz. Avis Budget Group ile yaptığımız yatırım ortaklığı, uluslararası büyüme stratejimizi destekleyen adımlardan biri oldu. Yunanistan’da 455 milyon euro büyüklüğünde önemli bir yatırım gerçekleştirdik" diyor.

Avis Budget Group Başkanı ve CEO'su Larry De Shon ise Koç Grubu ile olan ortaklıklarından memnuniyet duyduğunu ifade ediyor. De Shon, müşteri deneyimini geliştirerek gelirlerini ve operasyonel verimliliğini arttıracaklarına inandıklarını belirtiyor.

Otokoç ve Avis Budget Group, Yunanistan'da Avis, Budget ve Payless lisansları ile faaliyet gösteren Olympic'i ortak girişim ile satın aldı. Hisse sahiplik payı yüzde 80 Otokoç ve yüzde 20 Avis Budget Group'tan oluşmaktadır. Olympic, 2017 yılsonu itibariyle 32 bin adetlik araç parkına sahip.

Çimen, yabancı ortaklı yatırımların Koç Topluluğu'nun güvencesinde olduğunu ve bu yatırımın otomotiv ve araç kiralama tecrübeleriyle büyütüleceğine inandıklarını vurguluyor.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise son yıllarda yurt dışında hızlı bir büyüme dönemi geçirdiklerini, her yıl yeni bir ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtiyor. Yunanistan'daki yatırımın sekizinci ülke yatırımı olduğunu ifade eden Özdemir, bu yatırımla birbirlerine katacakları önemli değerler ve fırsatlar olduğuna inandığını söylüyor. Ayrıca Otokoç'un gelecek yıllarda da yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlarla ulaşım çözümleri sunmaya devam edeceğini ekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi