Prof. Dr. Oytun Erbaş, ülkemizde sosyal medyadaki en ünlü akademisyenler arasında yer alıyor. Covid-19 pandemisinden beri yaptığı her paylaşım ve açıklama gündem oluyor. Bu nedenle birçok kişi sık sık Oytun Erbaş kimdir diye merak ediyor. Bu sorunun cevabını ve Oytun Erbaş hakkında merak edilen diğer konuları sizler için araştırdık.

Oytun Erbas Kimdir

Oytun Erbaş Kimdir?

Prof. Dr. Oytun Erbaş, sosyal medyayı en aktif kullanan akademisyenlerin arasında yer alıyor. Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi olan Oytun Erbaş’ın yaptığı her paylaşım ve verdiği her röportaj gündem oluyor ve milyonlarca kişi konuşuyor.

Prof. Dr. Oytun Erbaş özellikle Covid-19 pandemisi sırasında virüsünün Türkiye’de salgın yaratmayacağı yönündeki açıklamalarıyla ünlü oldu. Daha sonra DNA analizi yaparak bir kadının kaç erkekle birlikte olduğunu bulabileceği yönündeki açıklaması da sıkça konuşuldu.

Geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen açıklaması şu şekilde:

  • "Kadınların kanına bakıldığı zaman beraber olduğu erkeklerin DNA'sını bulabilirsiniz, DNA'sını kanında taşır.  Bir süre sonra kalbinizde ve beyninizde taşımaya başlıyorsunuz. Eğer prezervatifsiz ilişki olursa spermin DNA'sı size geçer. Bir analiz yapsaydım bir kadının kaç kişiyle beraber olduğunu DNA'nızdan bulabilirdim."

Prof. Dr. Oytun Erbaş’ın sosyal medyada ve katıldığı programlarda yaptığı bu tarz açıklamalarla ünü giderek artırdı. Bu nedenle birçok kişi Oytun Erbaş kimdir sorusunun cevabını merak ediyor.

Sosyal medyadaki en ünlü akademisyenlerden biri olan Oytun Erbaş, 15 Kasım 1978 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi.  Babası bankacı ve dedesi ise veterinerdir.

İlkokul ve lise eğitimini memleketi Ödemiş’te tamamladı. Daha sonra lisans eğitimine başlamak için 16 yaşındayken Ege Üniversitesine girdi. Burada tıp fakültesinde eğitim aldı ve 2001 yılında 22 yaşındayken bölümü ikinci olarak bitirdi. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (TUS) yedi kez ilk 10’a girerek derece yaptı.

Ahmet Can Dündar ve Feride Özdinç küs mü? Neden kavga ettiler? Ahmet Can Dündar ve Feride Özdinç küs mü? Neden kavga ettiler?

Daha sonra Ege Üniversitesine araştırma görevlisi olarak geri döndü. Burada 2001 ile 2012 yılları arasında Deneysel Tıp, Fizyoloji, İç Hastalıkları, Radyoloji ve Sinirbilim alanlarında araştırmalar yaptı.

2012 yılında Ege Üniversitesi tıp fakültesinden Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında uzmanlık derecesini aldı. 2013 ile 2014 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde yardımcı doçent olarak çalışmalarda bulundu. Daha sonra 2015 yılında Demiroğlu Bilim Üniversitesinde çalışmaya başladı ve hala Fizyoloji Anabilim Dalındaki görevine devam ediyor. Buradaki görevi kapsamında üniversiteye bağlı Deneysel Tıp Enstitüsünün kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapıyor.

Ayrıca Cephalink ve Deneysel Tıp laboratuvarlarının kuruculuğunu üstlendi. Şu ana kadar 100’den fazla akademik makale yayınlayan Oytun Erbaş, 2013 yılında Politzer ve Jacques Duparc ödüllerini kazandı. Başlıca araştırma konuları oksitosin (sevgi hormonu) ve nöroproteksiyondur (nöron koruma). İnflamasyon (iltihaplanma) ve davranış, diyabet, metabolik sendrom, sepsis (kan zehirlenmesi) ve toksikoloji (zehir bilimi) alanlarında da çalışmalarda bulunuyor.

Oytun Erbas Kimdir 2

Oytun Erbaş Kaç Yaşında?

Oytun Erbaş kimdir diye merak edilen ünlü akademisyen, 15 Kasım 1978 tarihinde dünyaya geldi. Şu anda 45 yaşındadır.

Oytun Erbaş Nereli?

2015 yılından bu yana Demiroğlu Bilim Üniversitesinde akademisyenlik görevine devam eden Oytun Erbaş, İzmir’in Ödemiş ilçesinde doğdu.

Oytun Erbaş Otizmli Mi?

Şu ana kadar 100’den fazla akademik makalesi yayınlanan ve TUS’ta yedi kez dereceye giren ünlü akademisyen hakkında Prof. Dr. Oytun Erbaş hastalığı nedir diye merak ediliyor. Prof. Dr. Oytun Erbaş, otizm hastasıdır.

Oytun Erbaş Ne Doktoru?

Ünlü akademisyen, 16 yaşında girdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında uzmanlık alarak Fizyoloji doktoru oldu.

Şu anda oksitosin (sevgi hormonu), nöroproteksiyon (nöron koruma), inflamasyon (iltihaplanma) ve davranış, diyabet, metabolik sendrom, sepsis (kan zehirlenmesi) ve toksikoloji (zehir bilimi) alanlarında çalışmalarına devam ediyor.

Oytun Erbas Kimdir 4

Oytun Erbaş Hangi Hastanede Çalışıyor?

Prof. Dr. Oytun Erbaş, 2015 yılından bu yana Demiroğlu Bilim Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapıyor. Ancak herhangi bir hastanede hasta kabulü yapmıyor.

Oytun Erbaş Evli Mi?

Oytun Erbaş kimdir sorusuna yanıt bulanlar ünlü akademisyenin özel hayatını da merak ediyor. Prof. Dr. Oytun Erbaş, şu anda bekardır ve sevgilisi olup olmadığı hakkında herhangi bir açıklaması bulunmuyor.

Oytun Erbaş kimdir, otizmli mi, kaç yaşında, nereli ve evli mi sorularını sizler için yanıtladık.

Editör: Gulce Editor