Kendi alanlarında uzmanlaşan Özgen Makina şirketi hakkında merak edilen sorulardan biri de Özgenç Makina kimin sahibi kimdir? merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını haberimizde açıkladık...

Özgenç Makina 

PVC, alüminyum ve ahşap işleme makinaları üreten bir şirkettir.

Özgenç Makina kimin sahibi kimdir?

PVC, alüminyum ve ahşap işleme makinaları üreten bir şirket olan Özgenç Makina, MSK Motor Kompresör isimli şirketin markasıdır.

Özgenç Makina Kimin Sahibi Kimdir (4)

Şirketin kurucusu Metin MIŞIL, 1974 yılında iki ortağıyla birlikte MSK Motor Kompresör’ü kurmuş, 1995 yılında ise oğulları Murat ve Serkan’la birlikte Özgenç Makina markasını oluşturmuştur. Şirket, sektöründe %95 ihracat oranıyla Avrupa’nın en iyi çözüm ortağı olarak anılmaktadır.

Özgenç Makina kuruluşu

Şirket, PVC, alüminyum ve ahşap işleme makinaları üretimi konusunda uzmanlaşmış ve sektörde lider bir konuma gelmiştir. Serkan Mışıl, Murat Mışıl ve babaları Metin Mışıl ile birlikte bu işe başlamış ve çocukluğundan beri sektörde yer almıştır.

Babası, 1974 yılında iki ortağıyla birlikte ilk firmasını kurmuş ve ağaç makinaları üretmiştir.

Ortaklar ayrıldıktan sonra, Serkan Mışıl'ın babası ve ağabeyi 1995 yılında Özgenç Makina’yı kurmuş ve PVC alüminyum ve ağaç işleme makinalarına odaklanmışlardır.

Özgenç Makina Kimin Sahibi Kimdir (3)

2008 yılında yaşanan küresel ekonomik kriz, şirketi de olumsuz etkilemiştir. Ancak bu kriz, şirket için bir fırsata dönüşmüş ve Ar-Ge’nin önemini kavramışlardır. 2009 yılında Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ne (NOSAB) taşınan şirket, Ar-Ge odaklı projelerle sektördeki yerini sağlamlaştırmıştır.

Yeni dönemde, ürün çeşitliliğini artırmış, teknolojiyi yakından izlemiş ve yazılımı kendi bünyesine almıştır. Ar-Ge, tasarım ve müşteri memnuniyeti sayesinde krizi geride bırakmış ve bugünlere gelmiştir.

Şirket, makina sektöründe dünyanın en önemli ülkelerine ihracat yapmakta ve Avrupa’nın en iyi çözüm ortağı olmaktadır. PVC profil, alüminyum ve ahşap pencere-kapı işleme makinaları için en iyi kalite ve servis sunmaktadır.

Hedefi, sektörde yapılmamış ürünleri yeni Ar-Ge çözümleriyle geliştirmek, kalite anlayışını sürekli iyileştirmek ve son kullanıcılara sunmaktır.

Metin Mışıl, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) üretim yapmaktan memnun olduğunu ifade etmiştir. Bölgenin merkezi bir konumda olması, tedarikçilere ve fason işlere kolay ulaşım sağlıyor. NOSAB ve bölge yönetimi, şirkete her türlü desteği veriyor.

Herhangi bir sorun çıktığında, hemen müdahale ediyor ve üretimin devam etmesini sağlıyor.

Özgenç Makina ortakları kimdir?

Serkan Mışıl'ın babası ve ağabeyidir.

Serkan Mışıl Kimdir?

1980 Yılında Bursa'da doğup büyüyen Mışıl evli ve iki çocuk babasıdır. 2004 Yılında Bursa Uludağ Üniversitesini biritip Amerika'ya gitmiştir. Amerika'd ithalat, ihracat ve ingilizce alanlarında eğitim görmüştür.

Özgenç Makina Kimin Sahibi Kimdir (1)

Eğitim gördükten sonra Bursa'ya dönüp Özgenç Makina isimli şirketini yurt dışı ağını kurmuştur. Serkan Mışıl hakkında pek fazla bilgi bulunmamaktadır.