Özkan Uğur'un vefatının ardından ilk açıklama ailesinden geldi. Yapılan açıklamada, ""Özkan Uğur’umuzu kaybettik. İlk defa 13 yıl önce lenfoma tanısı konulan ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılan Özkan’ımızın maalesef lenfoma hastalığı tekrarladığı için bir süredir hastanede tedavi edilmekteydi.

Yaklaşık 1.5 aydır yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi edilen Özkan’ımızın uygulanan tedaviler sonucu lenfoma hastalığı gerilemeye başlamıştı ve umutla güzel haberleri bekliyorduk ama takiplerinde akciğerinde oluşan farklı problemler nedeniyle maalesef vücudu tedavilere yeterli yanıt oluşturamamaya başladı ve çok üzülerek bildiriyoruz ki yaşam savaşı bugün sonlandı. Hepimizin başı sağ olsun. Eşi Aysun Aslan Uğur ve oğlu Alişan Uğur" ifadeleri kullanıldı. Peki, Özkan Uğur’un eşi kimdir? Aysun Aslan kaç yaşında, nereli, Özkan Uğur ile kaç yıldır evli?

Özkan Uğur’un eşi Aysun Aslan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ankara Devlet Konservatuarı'nda Molly Lake, Travis Kemp ve Angela Bayley ile klasik bale ve Cecchetti tekniği eğitimi aldı. İlk koreografisini okul gösterilerinde sergiledikten sonra, 1974 yılında ADK Yüksek Bale Bölümü'nden mezun olan Aslan, Ankara Devlet Opera ve Balesi'ne katıldı. Aynı yıl Geyvan McMillen ile çağdaş dans eğitimi almaya başlayan sanatçı, 1986 yılına kadar Londra'da caz, çağdaş, limon ve doğaçlama gibi farklı tekniklerde dersler almaya devam etti.

Emine Boyner kimdir? Emine Boyner Ali Kürşat neden boşandı? Emine Boyner kimdir? Emine Boyner Ali Kürşat neden boşandı?

1985 yılına kadar TRT 1'de yayınlanan programlarda İzzet Öz'ün kısa dans gösterilerine devam eden sanatçı, 1979 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi'ne atandı ve ertesi yıl ilk sahne koreografisi Varyasyonlar'ı seslendirdi. İstanbul Devlet Balesi için yaptığı son eser Heavy Roman - East Side Story'dir. Beş yıl boyunca repertuvarda kalan eser, Los Angeles County Arts'ın daveti üzerine Amerika'da sergilenen tek Türk eseridir. Sanatçı kurumdan 2007 yılında emekli olmuştur.

1989 yılında Türkiye'nin ilk özel profesyonel dans topluluğu olan Turkuaz Modern Dans Topluluğu'nu kurdu. Yurt içinde ve yurt dışında birçok performans sergileyen ve ses getiren topluluk, Türkiye'de modern dansın yaygınlaşmasına ve dans topluluklarının oluşmasına öncülük etmiştir. Turkuaz MDC, 1993 yılında Fransa'da düzenlenen Akdeniz Olimpiyatları'nın kapanış töreninde yirmi bin seyirci tarafından izlenen ve on yedi ülkede canlı yayınlanan I Dreamed of a Dream adlı programın ardından mali sıkıntılar nedeniyle feshedildi.

Kariyerine onlarca eser sığdıran ve ilklere imza atan sanatçı, özgün eserlerinin yanı sıra sayısız opera, tiyatro, müzikal, konser, albüm, Film, TV dizisi, reklam, fashion show ve geniş boyutlu özel gösteri gerçekleştirdi. Dans ve müziğin varolduğu hemen tüm alanlarda, koreograf, yönetmen, yapımcı ve dansçı olarak faaliyet gösterdi. Özkan Uğur’un 'Olduramadım' ve 'Sensiz Olamam' şarkılarının sözlerini yazdı.

Sanatçı uzun bir aradan sonra 2017 Nisan ayında MDTİst topluluğu için Jizel adlı dans drama türündeki eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

1989 yılından bu yana, müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur’la evlidir. Bu evlilikten Alişan adında bir oğlu vardır.

Kaynak: Haber Merkezi