Komedyen Pınar Fidan, Youtube’ta Seda Yüz ile birlikte sundukları Pes programıyla tanınıyor. Jiklet adlı Youtube kanalında sundukları programda yaptığı açıklamalar sık sık tepki çekiyor.

Bu nedenle sosyal medyada da çokça eleştirilen komedyen hakkında Pınar Fidan kimdir sorusu soruluyor. Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Pinar Fidan Kimdir 3

Komedyen Pınar Fidan Kimdir? Ne İş Yapıyor?

Pınar Fidan, son yıllarda yaptığı stand-up gösterileri ve Youtube’taki Pes programıyla biliniyor. Söylediği sözler ve yaptığı şakalar sosyal medyada gündem olan komedyen için sık sık Pınar Fidan kimdir diye soruluyor.

Ünlü komedyen ve tiyatro oyuncusu son birkaç yıldır açık mikrofon ve komedi gecelerinde stand-up yaparak izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Ayrıca Youtube’ta yayınlanan Pes programını Seda Yüz ile birlikte sunuyor. Bu programla birlikte ülke çapında tanınmaya başladı.

Pınar Fidan yaptığı sivri dilli mizahıyla izleyicileri ikiye bölüyor. Bir kesim, kendisini ofansif mizahın en önemli temsilcilerinden biri olan İngiliz komedyen Ricky Gervais’e benzetiyor.

Diğer bir kesim ise ofansif mizahın dalga geçilen kişiyi bile güldürmesi gerektiğini dile getiriyor. Pınar Fidan’ın şakalarının ise kişiyi güldürmekten çok gücendirip öfkelendirdiğini savunuyor.

Bu durumun son örneklerinden birisi geçtiğimiz yıl kasım ayında yayınlanan Pes programında yaşandı. Pınar Fidan’ın yatalak hastalarla ilgili söylediği sözler gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları konuşmayı komik bulurken diğerleri hiç de aynı fikirde değildi.

Pinar Fidan Kimdir 4

Pınar Fidan Ne Yaptı?

Pınar Fidan kimdir diye sorulan ünlü komedyenin yatalak hastalarla ilgili şakası büyük tepki çekmişti.

Pınar Fidan, Seda Yüz ile birlikte sundukları programda şu sözleri sarfetmişti:

  • “Olan oldu işten geçti bir de komşunun yatalak olması tam olarak neyi değiştiriyor yani onu anlayamadım ben kalkıp gelip şikayet edemez sonuçta. Daha iyi değil mi, avantaj değil mi? Evet ama şöyle bir şey de var oda değiştiremiyor ya mesela yani buradan çok gürültü geldi kalkayım diğer odaya gideyim diye bir şansı olmadığı için olabilir belki. Yani yatamıyor mu biz gürültü yapınca rahat yatamıyor mu ya da gece uyuyamadın diyelim ki o zaman gündüz uyursun nasıl olsa yatıyorsun senin başka planın mı var 7/24 yatıyorsun. Ne oluyor yani gündüz uyursan gece uyumazsan. Sen kendi uyku saatini özlediğine sahipsin. Bütün gün aynı şekildesin sen. Bir şey yapmana gerek yok sadece aynı şekildesin gözünü kapatacaksın ya da gözünü açacaksın bu şekilde zaten hayatını planlıyorsun akşam kalkmıyorsun sabah yatmıyorsunuz vallahi.”

Pınar Fidan daha önce de bir stand-up şovunda Aleviler hakkında söylediği sözleriyle gündeme gelmişti. Komedyenin yaptığı şakada geçen Madımak göndermesi yoğun tepkiyle karşılaşmış ve birçok kişi savcılığa şikayette bulunmuştu.

Pınar Fidan kimdir diye merak edilen ünlü komedyenin sözleri şu şekildeydi:

  • “Finlandiya Başbakanı işe metro ile gidiyormuş galiba ‘asıl cennete gidecekler bunlar, bizim ülkemizdeki siyasiler cehennemlik’ bunu söyleyen de bir yandan Alevi. Yani hiçbir şey yapmadan cennete gideceğini sanan insan. Bir de başkalarına böyle yargı dağıtıyor. Hani arada böyle haberler okuyorum cemevine saldırıda bulunulmuş. Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında bilmem neredeki cemevine saldırıldı ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor. Bunun anlaşılması lazım, çok istiyorsan meyhaneye falan git ya da hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var.”

Pinar Fidan Kimdir 5

Pınar Fidan yoğun kamuoyu tepkisinin üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

  • ‘’Merhaba arkadaşlar. Uğraşmak istemedim başta ama bu kadar kişi tarafından yanlış anlaşıldığı için bir kere de buradan açıklayayım. İzlediğiniz videoda tam tersini düşündüğüm bir şeyi ironi yaparak anlatıyorum. Mizah, dalga geçmek ya da küçümsemek için değil, eleştirmek için yaptığımız bir şey. İnsanların genel düşüncelerini taklit ederek aslında anladığınızın aksine öyle düşünenlerle dalga geçiyorum. Önemi yok ben Aleviyim ve Alevi düşmanı olduğumu düşünüp beddua, küfür ve hakaret eden bu kadar çok insan olabilmesine şaşırdım ve üzüldüm. Bunun benimle ilgili olmadığını biliyorum ama hepimiz için üzücü. Videonun başı sonu olmadığı için de yanlış anlaşılmış olabilir, orada Alevi diye bahsettiğim kişi de dayım. Can sağlığı diyelim ne diyelim."

Komedyen Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, Pınar Fiden ne yaptı sorularını sizler için cevapladık.

Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Pinar Fidan Kimdir

Editör: Gulce Editor