EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında grup maçları tamamlandı. F Grubunda mücadele eden A milli futbol takımımız grubu topladığı 6 puan ile ikinci sırada bitirdi ve son 16 turuna kalma başarısı gösterdi. Milliler böylelikle 2008'den ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonalarında gruptan çıkma başarısını gösterdi.

Milli takım grup maçlarına Gürcistan mücadelesi ile başladı. İlk defa Avrupa Futbol Şampiyonası katılan rakibimiz karşısında üstün bir oyun ortaya koyduk. Maçın ilk yarısı 1-1 sonuçlansada Arda'nın nefis golü ile avantajı aldık ve maçı 3-1 kazandık.

Rakip Avusturya Hedef Çeyrek Final 2

İkinci maç ise pek istediğimiz gibi gitmedi. Savunmada çok fazla hata yaptığımız Portekiz maçının ilk yarısını 2-0, maçı da 3-0 kaybettik ve ağır bir mağlubiyet almış olduk.

Üçüncü maç bizim için kader maçıydı. Gürcistan'ın Portekiz'i 2-0 yenmesinin ardından biz mağlup olsaydık elenecektik. Neyseki korktuğumuz olmadı ve maçı 2-1 kazanıp son 16 turunda Avusturya'nın rakibi olduk.

Rakip Avusturya Hedef Çeyrek Final 1

Hazırlık Maçında 6 Yemiştik

Avusturya turnuvanın en zor gruplarından birini Fransa ve Hollanda'nın önünde lider bitirme başarısı gösterdi. Avusturya Sabitzer, Arnautovic, Laimer gibi önemli oyunculara sahip bir milli takım. Takımın başında yıldız bir teknik direktör Ralf Ragnick var.

Avusturya takımının oyuncularının çoğunluğu Bundesliga ve Serie A'da oynuyor. Bu nedenle fizik gücü ve kondisyonu çok üst bir takım ile karşı karşıya geleceğiz. Çok disiplinli bir takım Avusturya'nın belkide tek eksik noktası sıkışan maçlarda maç çözebilecek bir yıldızlarının olmaması.

Rakip Avusturya Hedef Çeyrek Final 3

26 Mart 2024 günü oynadığımız hazırlık maçında Avusturya milli takımı bizi 6-1 gibi büyük bir skorla mağlup etmişti. Bu durum oyuncularımızı kesinlikle motive edecektir. 2 Temmuz günü oynanacak olan maça kadar iyi hazırlanıp rakibimizi kitleyebilirsek tur atlamamızın önünde hiç bir engel yok.

Hakan Çalhanoğlu cezalı bu durumda genç yıldızımız Arda Güler daha fazla sorumluluk alıp oyun kurucu rolünde orta sahadaki arkadaşlarına yardımcı olmalı. Şimdiden başarılar milli takımımız.