Süper Lig’de 2023- 2024 sezonunun sonu artık iyice yaklaştı. Milyonlarca insanın takip ettiği ligimizde takımlar kıyasıya mücadele etmeye devam ediyor.

Taraftarlar aylardır hangi takımın şampiyon olacağını merakla bekliyor. Ligin bitimine yalnızca haftalar kalmışken Galatasaray yeniden şampiyon olmaya oldukça yaklaşmış durumda.

Tüm ilgi sarı kırmızılı ekibin üzerinde toplanmışken herkes Galatasaray isim sponsoru Rams Global kimin diye merak ediyor.

Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Rams Global Kimin

Galatasaray İsim Sponsoru Rams Global Kimin?

Süper Lig’in oldukça olaylı geçen 2023- 2024 sezonu geride kalmak üzere. Spor severler bu yıl gerek saha içinde gerekse saha dışında onlarca olaya şahit oldu. Maçtan çekilen takımlar, hakemlere yapılan saldırılar veya tribünlerin sahaya inmesi gibi olayların ardından hangi takımın şampiyon olacağının belli olmasına çok az kaldı.

Şu anda ligde Fenerbahçe’nin altı puan önünde olan Galatasaray’ın 24. kez şampiyonluk kupasını kazanması bekleniyor. Bu nedenle yurt içinde ve yurt dışında tüm gözler sarı kırmızılı ekibin üzerinde. Sosyal medyada da Galatasaray isim sponsoru Rams Global kimin sorusu soruluyor.

Galatasaray’ın isim sponsorluğunu yaparak adını dünya çapında duyuran Rams Global’in temelleri 1988 yılında Gaziantep’te Ramazan Bülbül tarafından atıldı. Şirketin kurucusu Ramazan Bülbül o zamana kadar yaşadığı şehirde olmayanları ve yapılmayanları yapmak için yola çıktı. Bu amaçla Rams Global’in Türkiye ve yurtdışındaki başarılı serüveni başladı.

Rams Global Kimin 2

Sahibi Ramazan Bülbül Kimdir?

Galatasaray isim sponsoru Rams Global kimin sorusunun yanıtını alanlar şirketin kurucusu Ramazan Bülbül’ün kim olduğunu da öğrenmek istiyor.

Aslen Gaziantepli olan Ramazan Bülbül küçük yaşlardan beri ticari faaliyetlerin içinde yer alıyor. Rams Global’in kurucusu, ticaret hayatına Suriye, Irak ve İran gibi sınır komşularımıza gıda ürünleri satarak başladı. Daha sonra 1988 yılında Gaziantep’te daha önce yapılmayanları yapmak amacıyla Rams Global’i kurma çalışmalarına başladı.

Orta Asya’daki Türki Devletlerle ticaret hacmini artırmak için 1995 yılında Kazakistan’daki Almatı şehrine taşındı.  Ramazan Bülbül, Kazakistan’daki ilk çikolata fabrikasını kurduktan sonra Rams Global hızla büyümeye başladı. Rams Global geçtiğimiz 10 yıl içinde Kazakistan’da toplamda 2,5 milyon metrekareden oluşan 55 projeye imza attı.

Yaptığı başarılı gayrimenkul projeleri sayesinde şirket zaman içinde Kazakistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden biri haline geldi. Ramazan Bülbül, bu başarıların ardından Rams Global’i başka ülkelerde de faaliyet açma kararı aldı. Şirket, bu kararın ardından Almanya, Tayland, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde şubeler açarak büyümeye devam etti. Ramazan Bülbül, şu anda Rams Global’i oğulları Doğan, Devran ve Faruk Bülbül ile birlikte yönetiyor.

Rams Global Kimin 4

Rams Global Şirketleri Neler?

Rams Global kimin sorusunun ardından en çok merak edilen konulardan birisi ise Rams Global’in bünyesinde hangi şirketlerin olduğu.

Galatasaray’ın isim sponsorluğunu yapan Rams Global temelde inşaat projeleri yapıyor. Yaklaşık 30 yıldır bu sektörde olan şirket iki kıtada toplamda altı ülkede faaliyet gösteriyor.

17 yaşındaki genç, Tofaş'a hem zırh hem de supercharger motor takıyor 17 yaşındaki genç, Tofaş'a hem zırh hem de supercharger motor takıyor

Rams Global’in sahip olduğu şirketler şu şekilde:

GAIN

Rams Global, 2023 yılında Türkiye’nin hızla büyüyen dijital medya platformu GAİN’i bünyesine katarak eğlence sektörüne adım attı.

Rams Resort Bodrum ve Layan Green Park

Şirket, turizm sektöründe RAMS Resort Bodrum ile Türkiye’de, Layan Green Park ile de Tayland’da faaliyet gösteriyor.

LIV Hospital, Helmir Hospital, Helmir Mother & Kids

Rams Global; LIV Hospital, Helmir Hospital, Helmir Mother & Kids hastaneleriyle sağlık sektöründe de yer alıyor.

BigChefs

Türkiye’de birçok şubesi bulunan BigChefs restoranları da Rams Global’e ait.

Florya Home

Rams Global bünyesinde bulunan Florya Home beş bin metrekarelik alanıyla Kazakistan’ın en büyük mobilya mağazası.

Galatasaray isim sponsoru Rams Global kimin, sahibi Ramazan Bülbül kimdir, Rams Global şirketleri neler sorularını sizler için cevapladık.

Editör: Gulce Editor