RAMS Global Galatasaray stadına sponsor olduktan sonra ülke gündemine bomba gibi düştü. Özellikle bu firmanın sahibinin kim olduğu merak konusu oldu. Vatandaşlar RAMS Global kimin? RAMS Global sahibi serveti ne kadar? Gibi soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

RAMS Global kimin?

RAMS Global'in temelleri, doğma büyüme Gaziantepli olan Ramazan Bülbül tarafından atıldı. O dönem için Gaziantep'te eksik olanı tamamlama ve yapılmayanı gerçekleştirme hedefiyle yola çıkan Ramazan Bülbül, azmi, öngörüsü ve enerjisiyle kısa sürede Gaziantep'te büyük başarılara imza attı. Bu başarıları, uluslararası arenaya taşıma isteğiyle harekete geçerek yurtdışında da faaliyet göstermek için çaba harcadı.

Ramazan Bülbül, askerlik macerasıyla birlikte gittiği Kazakistan yolculuğunu bugün RAMS Kazakistan adını taşıyan Almatı'nın önde gelen inşaat ve gayrimenkul şirketlerinden birine dönüştürmüştür. Yapılması düşünüleni gerçeğe dönüştürme tutkusuyla hareket eden Bülbül, Almatı'da kurduğu ilk çikolata fabrikasıyla sadece heyecan verici bir adım atmamış, aynı zamanda bölgedeki uzun soluklu başarı öyküsünün temellerini de atmıştır.

MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Sadece çikolata fabrikasıyla sınırlı kalmayarak, Ramazan Bülbül Kazakistan'a bir dizi yeniliği de getirmiştir. 1990'ların ikinci yarısında yarıda kalmış bir binanın projesini üstlenerek inşaat ve gayrimenkul sektörüne adım atmıştır. 2000'lerin başına kadar arsa ediniminden inşaata kadar projenin tüm aşamalarına bizzat katılan RAMS Kazakistan, aldığı projelerle sadece Kazakistan sınırlarında değil, aynı zamanda bölge ve çevresinde de kendini kanıtlamıştır.

RAMS Global kimin

Bugün, şirket yönetiminde ikinci neslin sorumlulukları paylaşmasıyla birlikte inşaat, gayrimenkul ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren RAMS Kazakistan, büyük bir ivme kazanmıştır. Son 10 yıl içerisinde 55 farklı projeyle toplamda 2,5 milyon metrekarelik alanda faaliyet göstererek şehre anlam ve değer katmıştır.

RAMS Global tarafından hayata geçirilen gayrimenkul projeleri, sadece özel müşteriler için değil, aynı zamanda bölge sakinleri ve çevredeki işletmeler için de yatırımın geri dönüşü anlamında büyük katma değer sağlamıştır. Yıllar içinde defalarca kanıtlanmış olan bu etki, her bir projeyle birlikte şehrin mimarisini ve bireylerin topluma olan katkılarını gerçek anlamda zenginleştirmiştir.

Gaziantep'te LİV Hospital'ın faaliyete geçişiyle birlikte odak noktasını Türkiye'ye çeviren RAMS Global, ülkeye katkı sağlayacak projeler geliştirmek amacıyla adımlar atmıştır.

Sağlık sektöründe nitelikli hastane yatırımlarına ilgiyi gelecek dönemde de artırma hedefi güden RAMS Global, 2020 yılında açılışı gerçekleşen LİV Hospital ile sadece sağlık alanına değil, aynı zamanda bölge halkına da önemli istihdam fırsatları sunmuştur.

Pandemi sürecinde hizmete giren hastane, 258 genel tedavi yatağı, 93 yoğun bakım yatağı ve 9 robotik teknolojiyle donatılmış ameliyat odası gibi yüksek kapasitesiyle bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verirken, kazandığı büyük takdir ve ilgiyle karşılanmıştır.

RAMS Global sahibi serveti ne kadar?

1976 yılında Cizre'de doğan Ramazan Bülbül, çocukluk yıllarında memleketinde ticaret faaliyetlerine başladı. 1988 yılında Gaziantep'e taşınan Bülbül, iş hayatına olan ilgisini sürdürdü. Rams Global adını taşıyan devasa bir şirketin temellerini atarak 1995 yılında Kazakistan'da adım attı. Ramazan Bülbül, iş alanlarını gayrimenkul, turizm, sağlık, medya gibi geniş sektörlere taşıyarak büyük başarılara imza attı. Şirketin sahibi olan Bülbül, üç oğluyla birlikte şirketin faaliyetlerini yürütüyor.

RAMS Global sahibi serveti ne kadar

Rams Global, Türkiye, Kazakistan, Almanya, Tayland, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünyanın altı farklı ülkesinde çeşitli sektörlerde başarılı yatırımlar yaparak faaliyet gösteriyor. Rams Türkiye, medya sektöründeki ilk büyük adımını GAİN Medya'nın satın alımıyla attı. Kazakistan'da uzun yıllardır yaşayan iş insanı Ramazan Bülbül, üç oğluyla birlikte Rams Global'i 55 farklı ülkede başarılı bir şekilde yönetiyor.

Şuan RAMS Global ve Ramazan Bülbül hakkında en çok sorulan sorulardan birisi RAMS Global sahibi serveti ne kadar? Sorusu, bu soruya resmi kaynaklardan elde edilen bir sonuç ile cevap vermek kolay değil. Fakat RAMS Global şirketinin yaptığı işlere bakarak bir değerlendirme yapıldığında Ramazan Bülbül'ün yaklaşık servetinin 500 Milyon Dolar olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Hatice Zeybek