Türkiye’nin yeni Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, KKTC’nin kurucu lideri Rauf Denktaş’ın torunu olduğunu duyurdu. Büyükelçi Denktaş, dedesinin Kıbrıs Türk halkının mücadelesini anlattı ve onun izinden gitmeye çalıştığını söyledi.

Rauf Alp Denktaş Kimdir?

Rauf Alp Denktaş, Türkiye’nin yeni Varşova Büyükelçisi olarak atanan bir diplomat ve KKTC’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın torunudur. Rauf Alp Denktaş, 2001 yılında Türk Dışişleri Bakanlığı’na katıldı ve NATO, İsrail, Filistin, ABD, BM gibi önemli görevlerde bulundu. Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde ekonomi alanında lisans ve Londra Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Rauf Alp Denktaş KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş akraba mı?

Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu olduğunu açıkladı. Büyükelçi Denktaş, 2001 yılında Türk Dışişleri Bakanlığı’na katıldığını ve diplomatik kariyerine başladığını söyledi. Büyükelçi Denktaş, 2023 yılında Varşova’ya atandığını ve Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalıştığını belirtti. Büyükelçi Denktaş, KKTC’nin kuruluşunun 40. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada, dedesi Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını savunmak için verdiği mücadeleyi anlattı. Büyükelçi Denktaş, dedesinin KKTC’nin kurucu lideri olarak tarihe geçtiğini ve kendisinin de onun izinden gitmeye çalıştığını ifade etti .

Rauf Alp Denktaş Nereli ve Kaç Yaşında?

Rauf Alp Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunudur. Babası Raif Denktaş, 1985 yılında Kıbrıs’ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. Rauf Alp Denktaş, 1974 yılında Ankara’da doğmuştur. Dolayısıyla, Rauf Alp Denktaş 2023 yılı itibariyle 49 yaşındadır. Rauf Alp Denktaş, Bilkent Üniversitesi’nde ekonomi ve Londra Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim görmüştür. 2001 yılında Türk Dışişleri Bakanlığı’na katılmış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2023 yılında Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanan Rauf Alp Denktaş, Rachel Loren Denktaş ile evli olup bir erkek ve bir kız çocuğu babasıdır.