Sosyal medya platformlarında sıkça aratılan isimlerden biri haline gelen Roman Abramoviç Türkiye'de yemek yediği restorantta gündeme geldi. Peki ünlü milyarder Abramoviç  kimdir? Nereli? Serveti ne? Hangi restoranda yemek yedi? Roman Abramoviç'in İstanbul'da  yemek yediği restoranın adı ne? Neden gündem oldu? Roman Abramoviç nasıl zengin oldu? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Roman Abramoviç kimdir? 

Abramoviç iş adamı aynı zamanda siyasetçidir. Roman Abramoviç, üç ülkenin vatandaşı olan zengin bir iş adamı ve politikacıdır. Chelsea FC futbol kulübünün eski sahibi olarak bilinir. 2019’da Forbes dergisi, onun 12,9 milyar dolarlık bir servete sahip olduğunu açıkladı ve onu İsrail’in ikinci, Rusya’nın on birinci, Portekiz’in ise en zengin kişisi olarak gösterdi.

Roman Abramoviç Kimdir Nereli Serveti Ne Neden Gündem Oldu (4)

Dünya genelinde ise 120. sırayı aldı.4 1999 ile 2013 yılları arasında Çukotka bölgesine eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında 2,5 milyar dolardan fazla yardım etti ve böylece diğer Ruslara göre daha fazla bağışta bulunduğunu kanıtladı. Yahudi Kültürü ve Dini Forumu, son 20 yılda Rusya, ABD, İngiltere, Portekiz, Litvanya, İsrail ve diğer ülkelerde yaşayan Yahudi topluluklarına 500 milyon dolardan fazla katkıda bulunduğu için ona bir ödül verdi. Abramoviç, pek çok eleştiriye göre bir oligarktır. Ayrıca 2000-2008 yılları arasında Çukotka Özerk Bölgesi’nin valisi olarak görev yapmıştır.

Roman Abramoviç Kimdir Nereli Serveti Ne Neden Gündem Oldu (3)

TXT Üyeleri Kimdir? Kaç Yaşındalar? TXT Üyeleri Kimdir? Kaç Yaşındalar?

Roman Abramoviç nereli?

Abramoviç aslen Rus'tur. Rusya'nın Saratov şehrinde doğmuştur.

Roman Abramoviç kaç yaşında?

1966 doğumlu olan  Abramovic 66 yaşındadır.

Roman Abramoviç neden gündem oldu?

Anadolu Hisarı’nda bir restoranda yemek yiyen işadamı ve iki arkadaşı, Şef Ömer Ataysin tarafından karşılandı. İşadamı ve arkadaşları, Adana kebap, yağlı kara, küşleme ve kanat gibi lezzetleri tadarken, keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Abramoviç, 85 bin TL’lik hesabı ödedikten sonra, garsonlara 175 bin lira bahşiş verdi. Abramoviç, toplam 260 bin TL harcadığı restorandan, korumalarıyla birlikte çıktı. 

Roman Abramoviç Kimdir Nereli Serveti Ne Neden Gündem Oldu

Roman Abramoviç hangi restoranda yemek yedi? 

Roman Abramoviç'in İstanbul'da  yemek yediği restoranın adı ne? Sorusu çokça merak ediliyor. Roman Abramoviç'in İstanbul'da gittiği restoranın adı 'Günaydın Et'tir.

Roman Abramoviç'in serveti ne?

Şu an Roman Abramoviç’in iki tane yatı var. Biri 165 metrelik Eclipse, diğeri 115 metrelik Luna. 115 metre uzunluğundaki Pelorus adlı megayatını 300 milyon dolara Mayıs 2011’de ABD’li film ve müzik yapımcısı David Geffen’e verdi.30 kişi alabilen yemek salonu, altın kaplama lavaboları ve mutfağı olan Boeing 767 model The Bandit adlı jeti var. Bu değişiklikler uçağın 300 milyon dolara malolmasına neden oldu. Ayrıca iki helikopteri de var.

Roman Abramoviç Kimdir Nereli Serveti Ne Neden Gündem Oldu (1)

Roman Abramovich'in Sahibi Olduğu Boeing 767, ile İsrail Ben Gurion Havalimanına İnmesi (WİKİPEDİA)
 

Zırhlı Maybach limuzin başta olmak üzere birçok otomobili var. Londra’daki Eaton Meydanı’nda 28 milyon Sterlin’e 6 katlı bir ev aldı. Abramoviç’in Sussex’te 450 hektarlık bir arazisi ve Moskova, Cote d’Azur, İspanya ve İsrail gibi yerlerde birçok evi var. 2005’te Londra’da açık artırmada satılan Toskana’daki San Miniato yakınlarında bulunan 850 gram ağırlığındaki trüf siyah mantarı 28 bin pound’a aldı.

Roman Abramoviç nasıl zengin oldu?

Abramoviç okulu 16 yaşında terk etti. Tamircilik yaptı, Kızıl Ordu’da görev yaptı ve Moskova’ya gidip plastik oyuncaklar sattı. Sonra koku ve deodorant işine girdi ve Sovyet başkanı Mihail Gorbaçov’un girişimcilik için fırsat yaratan reformlarından faydalandı. Böylece zengin oldu.

Editör: Serkan Karataş