Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu silikon vadisi  Türk girişimcilerden. MovieLala isimli uygulamasıyla kişiselleştirilmiş bir Hollywood deneyimi sunmayı hedeflemiş ve uygulaması birçok önemli yerden yatırım toplamış olan Şahin Boydaş kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor ve serveti ne kadar gibi sorular merak ediliyor.Boydaş, hakkında merak edilen soruların tüm cevapları detaylarıyla haber içeriğimizde bulabilirsiniz.

Şahin Boydaş kimdir kaç yaşında? Silikon Vadisi Şahin Boydaş ne iş yapıyor ve serveti ne kadar? İşte detaylar....

Şahin Boydaş kimdir?

Şahin Boydaş

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Boydaş öğrencilik zamanlarında da çeşitli projelere imza atarak yazılım alanında tecrübeler kazanmıştır. İnsanların kendi işlerini yapıp kaderlerini kendilerinin belirlemesi gerektiğini düşünen Boydaş, üniversiteden sonra başarılı, başarısız pek çok girişimde bulunup bunlardan edindiği tecrübeler ile cepdukkan.com’u KOBİ’lere online muhasebe ve e-ticaret servisi sunabilecek hale getirip bir sene içerisinde 500’e yakın firma ile çalışma fırsatı yakalamıştır.

Daha sonra kendinde bu işten de sıkıldığını fark eden Boydaş, Amerikan pazarının yarattığı fırsatlardan da etkilenmesi nedeniyle cepdukkan.com’daki bütün hisselerini satmaya karar verip çocuklar için tasarlanmış olan cep telefonu Firefly’ın Türkiye distribütörlüğünü almaya karar verir.Sonrasında kendini  birçok dergi ve haber bültenlerinde ürününü Türkiye’ye tanıtan genç girişimci 2 yıl  sonunda binlerce cep telefonu satıp Türkiye’deki pazarın %70’ini oluşturmuştur.

Çalıştığı distrübütörün iflas etmesi nedeniyle bu işi bırakmak zorunda kalan Boydaş bütün girişimlerinden öğrendiği muhasebe, e- ticaret yazılımı ve operasyon becerilerini kullanarak Vitamin İç ve Dış Ticareti kurar. Türkiye’de yeni yeni popülerleşmeye başlamış reçetesiz sağlık ürünleri satışını fırsat belirleyip sektörde adını duyurduktan sonra, gençlik yıllarından beri edindiği networkün ona Tommy Hilfiger, Camper, Harvey Nichols gibi lüks markaların Türkiye genel müdürü Hamdi Külahçıoğlu ile tanışma fırsatını sunması beyazkutu.com adlı seçkin ürünleri satan e-ticaret sitesini yaratmasında sebep olur.

Beyazkutu.com’un sağladığı başarının DemSa’nın ilgisini çekmesi sitenin Demsa Group’a satılmasıyla sonuçlanması Boydaş’ın çocukluktan beri hayali olan Silikon Vadisi’ne taşınmak için önünde artık hiçbir engel kalmamıştır.

Hayallerini kurduğu ülke olan Amerika’da teknolojinin kalbi Palo Alto’da her zaman derinden ilgi duyduğu sinema sektörünü analiz edip sektörün pazarlama alanındaki açıklığını fark ettikten sonra film izleyicilerine kişisel Hollywood içeriği sunup yepyeni bir pazarlama alanı oluşturan telefon uygulaması MovieLaLa’yı Yale mezunu Dana Loberg ile hayata geçiren Boytaş, Salesforce’un kurucusu ve CEO’su Marc Benioff, milyar dolarlık exit yapmış olan Larry Braitman, Machinima CEO’su Alan DeBevoise, Warner Bros başkanı, Yahoo’nun eski VP’si, VP of Linkedin gibi Silikon Vadisinin ileri gelenlerinden 1.4 milyon dolarlık yatırım almayı başarmıştır.

Şuan Palo Alto’da yaşayıp ürününü geliştirmenin farklı yollarını arayan Boytaş’ın, yeni girişimcilere verebileceği en büyük tavsiye sorulduğunda; “Eğer yapmak istediğiniz bir girişim varsa, bunu tüm aklınız ve kalbiniz ile istiyorsanız hiç düşünmeden tüm inancınız ile başlayın ve başardığınız anı hayal edin” ifadelerini kullanarak geçn girişimcilere yön verdi.

Silikon Vadisi Şahin Boydaş serveti ne kadar?

Silikon Vadisi’ndeki Türk girişimcilerden biri olan Şahin Boydaş’ın servetinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Şahin Boydaş’ın serveti hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır, ancak bazı kaynaklara göre 2021 yılında kurucusu olduğu RemoteTeam’i 10 milyar dolar değerindeki Gusto’ya sattığı için servetinin 100 milyon dolar civarında olduğu bilinmektedir.

Şahin Boydaş, Silikon Vadisi’nde kurduğu ilk şirket olan MovieLaLa’yı da 2016 yılında exit etmiş ve bu şirket için de önemli yatırımcılardan 1.4 milyon dolar toplamıştır. Boydaş, girişimcilik serüvenine Türkiye’de başlamış ve cepdukkan.com, beyazkutu.com gibi e-ticaret sitelerini kurmuştur.

2011 yılında Silikon Vadisi’ne taşınan Boydaş, burada MojiLaLa ve Leo AR gibi diğer girişimlerde de bulunmuştur.

Silikon Vadisi Şahin Boydaş ne iş yapıyor?

Şahin Boydaş, 2005 yılı Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi mezunu ve Koç Üniversitesi'nin ilk mühendis mezunlarındandır. Boydaş'ın 15 yılı aşkın bir süredir girişimci kimliği ile teknoloji sektöründe çeşitli işler yapmıştır.

Boydaş, Türkiye’de cepdukkan.com, beyazkutu.com gibi e-ticaret sitelerini kurmuş ve daha sonra Amerika’ya giderek MovieLaLa, RemoteTeam gibi başarılı girişimlere imza atmıştır.Şahin Boydaş, şu sıralar Amerika Birleşik resimlerinde yaşayan Silikon Vadisi yatırımcısı Şahin Bey ve RemoteTeam.com'un yöneticiliğini yapmaktadır.

Şahin Boydaş kaç yaşındadır?

Silikon Vadisi’ndeki Türk girişimcilerden biri olan Amerika’da doğup Türkiye’ye ilk kez 7 yaşında gelen Boydaş, 4 yaşında kod yazmayı öğrenmiş ve ergenlik döneminde birçok oyunu kodlayabilmiştir. Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olan Boydaş, Boydaş 1983 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğduğu bilinmektedir. Buna göre, Şahin Boydaş 2023 yılı itibariyle 40 yaşında olmalıdır. 

Silikon Vadisi kime aittir?

Silikon Vadisi Kuzey Kaliforniya’daki San Francisco vadisinin parçası olan San Jose vadisine verilen bir isimdir. Gerçek ismi “Silicon Valley” olan büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapmıştır.Silikon Vadisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunmaktadır.

Silikon Vadisi nerede?

Silikon Vadisi, Kuzey Kaliforniya’daki San Francisco Körfez Bölgesi’nin güneyinde kalan  ileri teknoloji, inovasyon, risk sermayesi ve sosyal medya şirketlerinin küresel merkezinde bulunan merkezin gayriresmi adıdır.

Silikon Vadisi Türkiye'de mi?

Silikon Vadisi, Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümedeki yeni merkezi Gebze Muallim köy’de yükseliyor. Silikon Vadisi'ni örnek alınarak kurulan Bilişim Vadisi, bilimin teknolojiye, teknolojinin ürüne dönüştürüleceği bir merkez olarak tasarlanmıştır.

Silikon Vadisine nasıl gidilir?

Silikon Vadisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya Eyaleti’nde bulunan ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin merkezi olan bir bölgedir. Silikon Vadisine gitmek için öncelikle eğitiminizi tamamlamalı ve kendinizi yazılım veya donanım üzerine geliştirmelisiniz. Ayrıca iyi derecede İngilizce bilmelisiniz. Silikon Vadisindeki şirketlere özgeçmişinizi göndererek iş başvurusu yapabilirsiniz. Eğer kabul edilirseniz, vize işlemlerinizi başlatmalı ve uçak bileti almalısınız.