OpenAL, çoklu platform ses uygulama programlama arayüzüdür. Çok kanallı üç boyutlu seslerin verimli bir şekilde işlenmesi için tasarlanmıştır. OpenAL ChatGPS, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka uygulamasıdır. ChatGPS ise, insanlarla doğal dilde sohbet edebilen bir sohbet robotudur. Bu iki uygulama bir araya geldiğinde, sesli olarak sorulan sorulara metin veya sesli olarak cevap verebilen bir sistem ortaya çıkar.

"OpenAI'nin CEO'su Sam Altman'ın, görevinden ayrılacağına dair açıklama yapıldı. Açıklamada, yönetim kurulunun artık Altman'ın OpenAI'ya liderlik etme becerisine güvenmediği belirtildi." Detaylar haberimizde...

Sam Altman Kimdir?

Sam Altman,22 Nisan 1985 yılında dünyaya gelmiştir.  38 yaşında olan Sam Altman yapay zeka mühendisi olmamasına rağmen, 20'li yaşlarının başından itibaren Silikon Vadisi'nde adını duyurmuş bir isimdir.

2014 yılında Paul Graham tarafından YCombinator start-up şirketinin başına getirilmiştir. Sam Altman, YCombinator'daki başarısının ardından, 2015 yılında Elon Musk ve diğer destekçilerin finansal katkılarıyla kurulan OpenAI'nin başkanlığına gelmiştir.

OpenAI, başlangıçta kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak ortaya çıkmış ve amacı, yapay zekayı, bir bütün olarak insanlığa faydalı olacak şekilde ilerletmek olarak belirlenmiştir.

Altman, Elon Musk ile birlikte OpenAI'nin yönetim kuruluna başkanlık etmiş, ancak Elon Musk'ın Tesla'nın sürücüsüz sistemlerine odaklanması nedeniyle çatışma olasılığını önlemek adına yönetim kurulundan istifa etmiştir.

OpenAI, kâr amacı gütmeyen yapısını sürdürürken, aynı zamanda ChatGPT gibi yapay zeka modellerini belirli bir ücret karşılığında ticari müşterilere sunarak gelir elde etmeye odaklanmıştır.

Sam Altman Ne İş Yapıyor?

Sam Altman, yapay zeka alanında faaliyet gösteren OpenAI şirketinin CEO’su ve kurucu ortaklarından biridir. OpenAI, insanlık için yararlı ve güvenli bir yapay zeka geliştirmeyi amaçlayan bir araştırma ve geliştirme şirketidir. OpenAI, ChatGPT adlı popüler bir sohbet botu, Dall-E 2 adlı bir görüntü işleme ve üretme uygulaması ve GPT-4 adlı bir dil modeli gibi çeşitli yapay zeka ürünleri sunmaktadır.

Sam Altman Neden Kovuldu?

OpenAI şirketinin kurucu ortaklarından biri olan Sam Altman, yönetim kurulunun güvenini kaybettiği gerekçesiyle görevinden alındı.

Yapay zeka destekli yazışma motoru ChatGPT'nin geliştiricisi olan OpenAI, kurucu ortak ve CEO Sam Altman'ı, yönetim kuruluyla iletişimlerinde samimiyetsizlik gösterdiği iddiasıyla görevden aldı.