Sarıgöl’e ilk olarak 2019 yılında dönemin AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli tarafından müjdesi verilen ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesi 1. etabı tamamlanan doğal gaz çalışmalarının seçim sonrasında ne olacağı merak konusuydu.

AKSA Doğal Gaz Manisa Şirket Müdürü İbrahim Başaran , İşletme Müdürleri Yasin Korkmaz ve Zeki Sezgin Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 1 saat süren ziyarette ilçedeki doğal gaz çalışmaları da ele alındı.

AKSA Doğal Gaz Manisa Şirket Müdürü İbrahim Başaran Sarıgöl’de 1. Etabı tamamlanan çalışmaların planlandığı şekliyle temmuz ayı itibariyle yeniden başlayacağını bildirdi. Kamuoyunda oluşan seçim sonrası doğal gaz çalışmalarının kesintiye uğrayacağı yönündeki söylentiler içinde konuşan Başaran, ‘’Biz özel bir şirketiz, belediyenin hangi partiden olduğu önemli değil, yatırım planlamasına göre çalışmalarımız devam edecek’’ İfadelerini kullandı.

Doğalgaz İçin Her Türlü Desteğe Hazırız

Görüşmede doğal gaz için belediye olarak ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, AKSA’dan Sarıgöl’e daha fazla yatırım yapılmasını istediklerini belirtti.

Akdeniz, ‘’Sarıgöl Belediyesi olarak doğal gaz için her türlü desteğe hazırız. Ayın 5’inde AKSA’nın tasarruf tedbirleri kapsamında bir yatırım planlama toplantısı yapılacak. Bu toplantı sonunda Sarıgöl’e gelecek olan yatırım netlik kazanacak. İlçemize daha fazla yatırım istiyoruz. Bu çerçevede doğal gaz için 10 km talep ettik. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Turgutlu Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen yatırım planlaması için her iki başkanımızla  görüştüm. Sarıgöl’e yatırım devam edecek’’dedi.

İşçi Çıkarmalarının Bizimle Bir İlgisi Yok

AKSA’nın Sarıgöl’de çalışan personelinin geçtiğimiz günlerde işten çıkarılması hakkında da konuşan Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, olayın Sarıgöl Belediyesi ile alakasının olmadığını belirtti.

Sarıgöl'de bağlarda hasat öncesi rekolte çalışması yapıldı Sarıgöl'de bağlarda hasat öncesi rekolte çalışması yapıldı

Akdeniz, ‘’AKSA’nın Sarıgöl’de görevli 7 personeli bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde bu personellerden 1 tanesiyle yollar ayrıldı. Kamuoyunda bu işçinin bizim tarafımızdan çıkartıldığı algısı oluştu. Bunun gerçeklik payı yok. AKSA özel bir şirket, 1 tane işçiyi deneme sürecine tabi tutmuşlar, beklentilerin altında olunca da yollar ayrılmış. Bu olayın Sarıgöl Belediyesi ile yakından uzaktan alakası yok’’dedi.

Muhabir: Hatice Zeybek