Manisa'nın Sarıgöl İlçesinde  Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler yer aldı. Tören, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Çelen töreninin ardından Şehit Esin Akay İlkokulu bahçesinde Kaymakam Ali Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi. 

Şehit Esin Akay İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Altıntaş, törende yaptığı konuşmada geçen eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade ederek, "Bu anlamda tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının da herkese hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen tören Şehit Esin Akay İlkokulu öğrencilerinin gösteri ve yarışmalarıyla sona erdi.  Öğrencilerin gösterilerinde 6 Şubat 2023 tarihli depremde zarar gören illerin unutulmayıp onlara da yer verilmesi seyirciler tarafından beğenildi.