Seksenler, TRT 1’de yayınlanan bir Türk romantik komedi dizisidir. Susmuş, dizinin en gizemli karakterlerinden biridir. Gizemli olması nedeniyle vatandaşlar tarafından çokça merak ediliyor. Vatandaşlar, Vatandaşlar, Seksenler susmuş kim? Neden konuşmuyor? Gerçekte adı ne? sorularının cevabını arıyor.

Tokat'ta deprem! Tokat'ta deprem!

Hiç konuşmaz, hakkında çok az şey bilinir ve mahalleli onun ajan olduğunu bile düşünür. Gerçek adının Züleyman olduğu ortaya çıkar. Susmuş, gerçte adı Aydın Sarman'dır.  Suskun, 54. bölümde, Aşık Mahzunu Şerif’in Mevlam Bana türküsünü söylemişti. 87. bölümde de kızı Kader’e sarılıp “bardak” demişti. Ama ondan sonra bir daha konuşmamıştı. Neden suskun olduğu ise bir muammaydı. Çağatay, onun kızı Kader’e vurulmuştu. 160. bölümde Mesut’un kahvehanesinde mahalleliyi toplayıp Yunanca konuşmuştu. Hatta herkes onun Yunanistan’a gideceğini sanmıştı ama Alper kuşkulanıp her defasında neden gideceğini sormuş ama bir türlü cevap alamamış ve bu yüzden gitmesine müsaade etmeyeceğini belirtmişti. Ama sonunda Yunanistan’a gitmişti. Alper’e bir mektup bırakmıştı.

Aydın Sarman kimdir? Aslen nereli?

Susmuş rolüyle Seksenler dizisinde ünlenen Aydın Sarman, bir müzik dehasıdır. Besteci, aranjör ve müzik direktörü olarak birçok sanatçıya hit şarkılar kazandırmıştır. 2 Mart 1968 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmuştur. 1989 yılından itibaren müzik sektöründe çalışmaya başlamıştır. 2007 yılında Murat Başaran’ın seslendirdiği “Sana Ölürüm” şarkısıyla yılın şarkısı ve yılın en iyi pop şarkıcısı ödüllerine layık görülmüştür. 2006 yılında sinema ve televizyon dünyasına adım atmış, Mandıra Filozofu, Çocuklar Duymasın, Zengin Kız Fakir Oğlan gibi pek çok yapımın müziklerini üstlenmiştir. 2013 yılında Seksenler dizi müzikleriyle Antalya TV ödüllerinde en iyi dizi müzikleri ödülünü almıştır. Ayrıca Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı öğretmen karakteriyle oyunculuk deneyimi de yaşamıştır. Eşi Burcu Güven ile birlikte DoReMinT Music Company isimli bir müzik yapım şirketi kurmuştur. Bu şirket aracılığıyla birçok sanatçının albümüne ve soundtrack’ine imza atmıştır.

Editör: Enes Kocatürk