Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 2015 ve 2016 yıllarında yaptığı konuşmalar nedeniyle 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada  5 Aralık'ta karar çıkması bekleniyordu. Peki 2024 Selahattin Demirtaş tahliye kararı verildi mi? İşte detaylar...

Selahattin Demirtaş neden hapse girdi? 

Selahattin Demirtaş, eski HDP Eş Genel Başkanı ve milletvekili olarak siyaset yapan bir isimdir. 2016 yılından beri tutuklu olarak yargılanmaktadır. Hakkında çeşitli suçlamalar ve davalar vardır. Bunlardan bazıları şöyledir:

  • Cumhurbaşkanına hakaret
  • Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetini alenen aşağılama
  • Silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından yargılanmaktadır.

Selahattin Demirtaş Tahliye Oldu Mu Son Dakika Selahattin Demirtaş Tahliye Olcak Mı (1)

 2024 Selahattin Demirtaş tahliye kararı verildi mi?

Selahattin Demirtaş'ın şu an için tahliye olacağına dair bir gelişme olmamıştır.

Mahkeme davayı erteledi

Mahkeme heyetinin bu duruşmada karara varması bekleniyordu ancak Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, Medyascope‘a davanın 15 Mayıs 2024’e ertelendiğini söyledi. Demir, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi yönündeki taleplerinin kabul edildiğini açıkladı:

Selahattin Demirtaş Tahliye Oldu Mu Son Dakika Selahattin Demirtaş Tahliye Olcak Mı (2)

“Diyarbakır 7. ve 2. Asliye Ceza Mahkemelerinin dosyalarını istedik ve dosyada bulunan hasarlı CD ile ilgili teknik işlem yapılmasını talep ettik. Mahkeme de bu taleplerin kabulüne karar verdi. Dolayısıyla karar çıkmadı, kararın çıkmasını bekliyoruz. Mahkeme bir iki talebi kabul etti, o yüzden 15 Mayıs’a erteledi.”

15 Mayıs'a ertelenen davada karar çıktı. Selahattin Demirtaş tam 42 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.