Film ve dizi sektöründe başarılı işlere imza atmış olan Japonya, geçtiğimiz günlerde yeni bir proje ile ses getirdi. Kitap uyarlaması olan Shogun dizisi yayınlandığı andan itibaren milyonlar tarafından izlendi.

İlk sezonu ile büyük beğeni toplayan Shogun dizisi konusu seyircinin dikkatini çekti. Şimdilerde ise Shogun yeni bölüm ne zaman gibi sorularla 2. sezonu sabırsızlıkla bekleniyor. 

Tahliye kararı Emel'in hayatını kararttı: "Benim yaşama hakkım yok mu?" Tahliye kararı Emel'in hayatını kararttı: "Benim yaşama hakkım yok mu?"

Merak edenler için Shogun 2.sezon ne zaman yayınlanacak gibi soruları derledik. İşte, detaylar…

Shogun 2 Sezon Ne Zaman

Shogun 2.Sezon Ne Zaman?

Sadece Japonya’da değil dünyanın farklı yerlerinde de sevilen ve 2. sezonu sabırsızlıkla beklenen Shogun dizisi, son zamanların en çok konuşulan dizisi oldu. Peki, merakla beklenen Shogun 2.sezon ne zaman? 

Dizi, 1975 yılında, Amerikalı yazar James Clavell tarafından kaleme alınan Shogun isimli romandan uyarlanmıştır. Roman ilk olarak 1980 yılında televizyon dizisi olarak uyarlansa da günümüzde yayınlanan yeni versiyonu ile büyük beğeni toplamıştır. 

Tarihi dram türündeki dizinin ilk iki bölümü 27 Şubat 2024 tarihinde FX ve Hulu isimli platformlarda yayınlanmıştır. Daha sonra kalan 6 bölüm haftalık olarak yayınlanmış ve 23 Nisan 2024 tarihinde final yapmıştır. 

Yayınlandığı ilk altı gün içinde 9 milyon izleme sayısını ulaşan Shogun 2.sezon ne zaman diye merak ediliyor. Shogun başrol oyuncusu Hiroyuki Sanada’nın Shogun 2. sezonda geri dönmek için FX ile bir anlaşma imzaladığını duyurmuştur ve FX bu konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlamıştır.

FX tarafından yapılan basın açıklaması aşağıdaki gibidir:

  • “Shogun  adlı küresel çapta beğeni toplayan drama dizisini uzatmak için FX ve Hulu birlikte çalışıyor. Dizi iki sezon daha geliştirilerek yoluna devam edecek. Dizinin ortak yaratıcıları, yürütücü yapımcıları ve yazarları Justin Marks ve Rachel Kondo, yürütücü yapımcı Michaela Clavell ve dizi yıldızı ve yapımcısı Hiroyuki Sanada yeni sezonların geliştirilmesinde yer alacak. Çekim tarihi henüz belli değil, ancak yazar kadrosu oluşturuluyor ve bu yaz başlanacak.”

Shogun 2 Sezon Ne Zaman 2

Shogun Dizi Hangi Platformda?

Shogun dizisi, Türkiye’de Disney Plus adlı platformunda yayınlanmaktadır.

Shogun 2.sezon var mı sorusuna yanıt verdikten sonra dizi hakkında merak edilen diğer detaylara değinelim…

Shogun 2 Sezon Ne Zaman 3

Shogun Hikayesi Nedir? Shogun Ne Demek?

Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow ve Fumi Nikaido gibi isimlerin yer aldığı Shogun 2.sezon ile de seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oyuncu kadrosu yanı sıra Shogun konusu ile dikkatleri çekmiş ve seyirciyi ekrana kilitlemeyi başarmıştır.         

En çok James Clavell’in romanıyla tanınan Shogun dizi konusu, 1600’lü yılların Japonya’sında, savaşan klanların nihai hükümdar olan Shogun unvanı için yarıştığı bir dönemde geçen tarihi bir kurguyu ele alır.

Japonyada Shogun Ne Demek?

Tarihi bir unvan olan ve askeri bir rütbe olan Shogun, Japoncada orduların kumandanı anlamına gelmektedir. 

Shogun 2 Sezon Ne Zaman 4

Sıkça Sorulan Sorular

Shogun 2.sezon ne zaman ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Shogun Nasıl İzlenir?

Shogun Disney Plus, Hulu ve FX isimli platformlarda yayınlanmaktadır.

Shogun Kaç Sezon?

Shogun dizisinin şimdilik 1. sezonu yayınlanmıştır  ve 2. sezon için ise hazırlıklar başlamıştır. 

Shogun Kaç Bölüm?

Son zamanların en çok izlenen dizisi olan Shogun 10 bölümlük mini bir dizidir.

Editör: Gulce Editor