Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da açıldı. Milyonlarca insan tatil bölgelerine akın ediyor. Ancak sıcak havalar tatil sezonunun dışında sivrisinek kabusunun da başlaması anlamına geliyor. Sivrisinek ısırıklarına karşı Stilex krem öneriliyor. Bu nedenle birçok kişi Stilex krem ne işe yarar sorusuna yanıt arıyor.

Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Stilex Ne Ise Yarar 2

Sinek Isırıkları İçin Kullanılan Stilex Krem Ne İşe Yarar?

Yaz mevsimi gelirken sıcak havalar da kendisini iyice hissettiriyor. Yıl boyunca çalışmaktan bunalan milyonlarca insan da tatil bölgelerine doğru yola çıkıyor. Sessiz ve sakin bir tatil yaparak huzura kavuşmak isteyenlerin önündeki en büyük engel ise sivrisinekler. Diptera (çift kanatlılar) takımının Culicidae familyasına ait bu böcekler gerek çıkardıkları sesler gerekse ısırıklarıyla yaz aylarını kabusa çeviriyor.

Sivrisinekler ısırıklarıyla özellikle bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olarak geçmek bilmeyen bir kaşıntıya yol açıyor. Bu amansız kaşıntıya karşı ise çoğunlukla Stilex krem öneriliyor. Bu nedenle sivrisinek mağdurları Stilex krem ne işe yarar diye merak ediyor.

Etkin maddeleri mepiramin maleat, lidokain hidroklorür ve dekspantenol olan Stilex 30 gramlık alüminyum tüplerde sunulan bir jeldir. Stilex uygulandığı bölgede alerji, iltihap, kaşıntı giderici ve anestezik etkiler gösterir. Böcek sokmaları, güneş yanıkları, kurdeşen ve hafif yanıklarda kullanılır.

Stilex Ne Ise Yarar 4

Stilex Nerelere Sürülür?

Stilex krem ne işe yarar sorusunun cevabını öğrenenler 30 gramlık alüminyum tüplerde satılan jelin nerelere sürüldüğünü de merak ediyor.

Genellikle sinek ısırıkları için tavsiye edilen Stilex krem böcek sokması, güneş yanığı, kurdeşen veya hafif yanıklardan etkilenen deriye sürülür.

Stilex Nasıl Kullanılır?

Deriye uygulandığı bölgede alerji, iltihap, kaşıntı giderici ve anestezik etkiler gösteren Stliex kremin nasıl uygulanması gerektiği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Stilex krem böcek sokması, güneş yanığı, kurdeşen veya hafif yanıklardan etkilenen deriye günde birkaç kez ince bir tabaka halinde sürülür.

Yedi günden uzun bir süre kullanılması önerilmez. Bu süreçte Stilex uygulanan bölgede herhangi bir iyileşme görülmezse bir hekime başvurulmalıdır. Stilex’in içeriğinde bulunan etkin maddelerin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle hamile veya emziren anneler Stilex kremi kullanmadan önce hekimlerine danışmalıdır.

Ayrıca iki yaşın altındaki çocuklarda hekimlerin onayı olmadan kullanılmamalıdır. Stilex jelin gözlere veya ıslak dokulara temas etmesi halinde temas noktaları bol suyla yıkanmalıdır.

Stilex Ne Ise Yarar 6

Stilex Jel Kortizonlu Mu?

Stilex krem ne işe yarar sorusunun cevabını bulanların merak ettiği bir diğer konu ise Stilex kremin kortizon içerip içermediğidir. Sinek ısırıklarında sık sık tavsiye edilen Stilex kremde kortizon yoktur.

Etkin maddeleri şu şekildedir:

  • Mepiramin maleat: Histaminin H1 reseptörlerini bloke ederek alerjik reaksiyonların semptomlarını hafifletir. Ayrıca kaşıntı, döküntü ve ciltteki diğer alerjik reaksiyonların semptomlarının tedavisinde kullanılır.
  • Lidokain hidroklorür: Lokal anestezik ve antiaritmik ilaçlarda tercih edilir. Sinirlerin iletilmesini geçici olarak durdurarak ağrı ve acı hissini önler. Genellikle yanıkların ve küçük yaraların tedavisinde kullanılır.
  • Dekspantenol: Cildin iyileşmesi ve yenilenmesini sağlayan bir B5 vitamini türevidir. Cildi nemlendirir, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır ve ciltteki tahriş hissini azaltır.

Stilex Jel Egzamaya İyi Gelir Mi?

Böcek sokmaları, güneş yanıkları, kurdeşen ve hafif yanıklarda kullanılan Stilex kremin egzamaya iyi gelip gelmeyeceği sık sık soruluyor. Stilex krem, daha ciddi ve kronik bir cilt rahatsızlığı olan egzamaya karşı etkili değildir. Etkin maddeleri, egzamanın yol açtığı kaşıntı semptomlarını azaltabilir ancak tedavi edici etkileri yoktur.

Egzama tedavisinde genellikle kortizon içeren kremler ve topikal immünomodülatörler kullanılır.

Stilex Jel Tarihi Geçerse Ne Olur?

Stilex krem son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanılmamalıdır. Ayrıca son kullanma tarihi geçmiş Stilex kremi çöpe atmak yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlediği toplama sistemine vermelisiniz.

Stilex Ne Ise Yarar 9

Sinek Isırığına Hangi Krem İyi Gelir?

Stilex krem dışında sinek ısırığına hangi kremlerin iyi geldiği de merak ediliyor.

Sinek ısırığına iyi gelen kremler şunlardır:

  • Antihistaminik Kremler: Bu tür kremler, içerdikleri meclozine ve difenhidramin maddeleri sayesinde ısırılan bölgedeki kaşıntı hissini azaltmaya yardımcı olur.
  • Lokal Anestezik Kremler: Isırılan bölgedeki ağrı ve yanma hissini azaltır.
  • Dekspantenol İçeren Kremler: Bu kremler cildin iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Soğutucu ve Nemlendirici Kremler: Aloe vera gibi doğal maddeler içeren bu kremler ısırılan bölgeyi yatıştırır.
  • Biyosit veya Antiseptik İçeren Kremler: Sinek ısırıkları sonrasında ortaya çıkabilecek enfeksiyon riskini azaltırlar.

Sinek ısırıkları için kullanılan Stilex krem ne işe yarar, nerelere sürülür ve nasıl kullanılmalı sorularını sizler için yanıtladık.