Galatasaray'a başkan adayı olarak ismini duyuran Süheyl Batum son günlerde spor medyasında en çok konuşulan isimlerin başında geliyor. Özellikle ne iş yaptığı, ne kadar para kazandığı ve özel hayatı hakkında sorulan pek çok soru var.

Bizde sizler için Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum kimdir, eşi Oya Batum kimdir, ne iş yapıyor, ne kadar serveti var gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Keyifli okumalar diliyoruz.

Süheyl Batum Eşi Oya Batum Kimdir Süheyl Batum Ne İş Yapıyor Serveti Ne Kadar 1

Süheyl Batum Eşi Oya Batum Kimdir?

Galatasaray Spor Kulübü başkan adayı Süheyl Batum son günlerde hakkında en çok soru sorulan kişilerin başında geliyor. Özellikle Batum'un eşi hakkında çok fazla merak edilen konu var.

Oya Batum 1955 yılında dünyaya gelen bir eğitimci. Oya Batum 2024 yılı itibari ile 69 yaşında. Batum çiftinin 1 kızı ve 1 oğlu var. Kızları Gizem 34 yaşında yani 1990 doğumlu. Erkek çocukları Kaan ise kızlarından 5 yaş büyük ve 1985 yılında dünyaya gözlerini açmış birisi.

Oya Batum İngiliz Edebiyatı Profesörü Prof. Dr. bir eğitimci olarak karşımıza çıkıyor. Batum aynı zamanda yazarlıkta yapıyor. 

Oya Batum kimdir sorusuna cevap verdik. Şimdi de Süheyl Batum hakkında sorulan sorulara bir göz atalım.

Süheyl Batum Eşi Oya Batum Kimdir Süheyl Batum Ne İş Yapıyor Serveti Ne Kadar 2

Süheyl Batum Ne İş Yapıyor? Süheyl Batum Serveti Ne Kadar?

Süheyl Batum'un asıl mesleği Türk Hukuk Profesörlüğüdür. Batum aynı zamanda siyaset içerisinde de uzun yıllar yer almıştır. Batum Cumhuriyet Halk Partisi'nde 24. Dönemde Eskişehir Milletvekilliği yapmıştır.

Batum Galatasaray'a başkan adayı olduktan sonra serveti ne kadar sorusu sık sık sorulur oldu. Süheyl Batum'un serveti hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakta. Fakat ülkemizde özellikle büyük takımlarda başkanlık görevi yürütmek için önemli bir finansal güce sahip olmak gerekiyor. Bu bilgilerden yola çıkarak Batum'un daen az 100 milyon dolarlık bir serveti olduğu düşünülmektedir.

Süheyl Batum kendi mesleği olan hukukçuluk dışında CHP'de uzun yıllar siyaset yapmıştır. Batum ayrıca çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapmıştır. Batum son olarak önemli üniversitelerde hukuk dersi veren bir eğitimci.

Süheyl Batum'un ne iş yaptığı ve servetine dair soruları yanıtladık. Şimdi de Batum'un siyasi kimliğine bir göz atalım.

Süheyl Batum Eşi Oya Batum Kimdir Süheyl Batum Ne İş Yapıyor Serveti Ne Kadar 4

Süheyl Batum Hangi Partiden? CHP'de Hangi Görevlerde Bulundu?

Galatasaray Spor Kulübü başkanı adayı Süheyl Batum'un hangi partili olduğu taraftarlar tarafından en fazla merak edilen konuların başında yer alıyor. Batum'un Cumhuriyet Halk Partisi'ni desteklediğ bilinen bir gerçek. 

Kendisi sadece destekçi olmakla kalmayıp aynı zamanda partide önemli mevkilerde görevde almıştır. Batum 2010 yılında 33. Olağan Kurultayı'nda MYK üyelerinin onayıyla CHP üyesi oldu.

Batum üyeliğinin ardından gazetelerde ki köşe yazarlığı işlerini bırakmış ve tamamen yoğunluğunu siyasete vermiştir. Batum yine aynı yıl Parti Meclisi'nde CHP Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) seçildi. 

Sarıgöllü gençler halı sahadan şikâyetçi Sarıgöllü gençler halı sahadan şikâyetçi

3 Kasım 2010 tarihinde ise CHP Genel Sekreterliği görevine seçildi. Batum 2011 seçimlerinde ise Eskişehir'den milletvekili oldu. 

Süheyl Batum Eşi Oya Batum Kimdir Süheyl Batum Ne İş Yapıyor Serveti Ne Kadar 5

Süheyl Batum Alevi Mi?

Süheyl Batum hakkında en çok sorular sorulardan bir tanesi de Süheyl Batum alevi mi sorusu. Bu soruya cevap aramak adına Batum'un aslen nereli olduğuna göz attık. Süheyl Batum Gürcü asıllı bir aileden gelme. 

Batum'un Gürcü kökenlerine sahip olması onun hakkında ki Alevi mi iddialarını kuvvetlendiriyor. Fakat kendisinin net olarak Alevi olup olmadığını dair bir kanıt ya da bilgi bulunmamaktadır.

Süheyl Batum hakkında ki yazımızın sonuna geldik. Sizde görüşlerinizi bizlere yorum olarak bildirebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi